Μυστήριο! Σχεδίαζε το FBI τη δολοφονία του Τραμπ;

Μυστήριο! Σχεδίαζε το FBI τη δολοφονία του Τραμπ;21.12.2017Πρόσωπα

Σοκ στην Αμερική από την αποκάλυψη συνεργάτη του δικτύου Fox News για τον ρόλο ενός πράκτορα

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Mε τους πολιτικούς αναλυτές και την αμερικανική κοινή γνώμη να μην έχουν ακόμα καταλήξει αν πρόκειται για μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια δυσφήμισης του FBI ή για πραγματικό γεγονός, συνεργάτης του δικτύου

Fox News αποκάλυψε πως το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών επεξεργαζόταν σχέδιο για τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ!

Σύμφωνα με τη «Washington Post», ο περί ου ο λόγος, ο Κέβιν Τζάκσον, εμφανίστηκε σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου -φίλα προσκείμενο προς τον Τραμπ- το απόγευμα της Τρίτης και αναφέρθηκε σε κάποια γραπτά μηνύματα που είχε στείλει ο πράκτορας του FBI Πέτερ Στρτζοκ -ο τελευταίος λίγο αργότερα εντάχθηκε στην ομάδα του ειδικού ερευνητή Ρόμπερτ Μούλερ για τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές-, στα οποία εξέφραζε την ανησυχία του για την υποψηφιότητα του Τραμπ και έκανε λόγο για μια «πολιτική ασφαλείας» στην περίπτωση που θα εξελέγετο πρόεδρος.

«Ποια ήταν η πρόθεσή του;» διερωτήθηκε ο Τζάκσον, αναφερόμενος στον πράκτορα που έχει πλέον απομακρυνθεί από την έρευνα του Μούλερ. «Λοιπόν, λέω απλώς πως δεν ξέρουμε τι εννοούσε ο Στρτζοκ» είπε ο Τζάκσον και συνέχισε ότι «όταν ένας πράκτορας του FBI λέει πως “πρέπει να σιγουρευτούμε ότι αυτός ο τύπος (σ.σ.: ο Τραμπ) δεν θα μπει στον Λευκό Οίκο”, μπορεί να εννοεί οτιδήποτε, ακόμα και μια δολοφονία»!

Στο άκουσμα του σχολίου του δημοσιογράφου συνεργάτη του Fox News πάγωσε ακόμα και ο κεντρικός παρουσιαστής της εκπομπής Χάρι Φόκνερ, που έσπευσε να «μαζέψει» την περί δολοφονίας αναφορά. «Να ξεκαθαρίσουμε πως δεν γνωρίζουμε τίποτα τέτοιο» επανέλαβε πολλές φορές, με τον Τζάκσον να επιμένει πως σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια σοβαρότατη υπόθεση, αφού ακόμα κι αν δεν κρύβεται σχέδιο δολοφονίας από πίσω, καταδεικνύεται συνωμοσία έναντι υποψήφιου προέδρου και έχει παντού το δακτυλικό αποτύπωμα του FBI.

Νίκη Ρεπουμπλικάνων! Πέρασε από τη Γερουσία ο φορολογικός κώδικας

Εγκρίθηκε χθες στην υπό ρεπουμπλικανικό έλεγχο αμερικανική Γερουσία το σχέδιο νόμου για τη σαρωτική μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ. Με 51 ψήφους υπέρ και 48 κατά, οι γερουσιαστές έστειλαν το νομοσχέδιο ξανά πίσω στη Βουλή των Αντιπροσώπων, προκειμένου να επαναληφθεί η ψηφοφορία στο σύνολο του κειμένου, οδηγώντας τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε μια μεγάλη πολιτική νίκη.

Οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές, που στο σύνολό τους καταψήφισαν το νομοσχέδιο, χαρακτήρισαν τη μεταρρύθμιση του Τραμπ «δώρο για τις μεγάλες εταιρίες και τους πλουσίους», κατηγορώντας παράλληλα τον πρόεδρο πως με την κίνησή του αυτή θα τινάξει στα ύψη στο έλλειμμα και το χρέος της χώρας.

Παρά την έγκριση από τη Γερουσία πάντως, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας, το νομοσχέδιο θα περάσει ξανά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για να ψηφιστεί στο σύνολό του, καθώς προέκυψε ένα απρόοπτο διαδικαστικό πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Με την υπερψήφιση να θεωρείται δεδομένη, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Κέβιν Μπρέιντι δήλωσε: «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα ψηφίσουμε δύο φορές για να μειωθούν οι φόροι».

Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης ψηφοφορίας το κείμενο θα υπογραφεί από τον πρόεδρο Τραμπ, προκειμένου να μετατραπεί σε νόμο του κράτους. Η μεταρρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ το 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα