Φαρμακοποιοί: Πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος

Φαρμακοποιοί: Πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος21.12.2017Άρθρα

Το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά χθες στη Βουλή για να ψηφιστεί με συνοπτικές διαδικασίες σήμερα.

Είναι μία από τις 20 και πλέον τροπολογίες που κατατέθηκαν με fast track διαδικασίες-ντροπή

στο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων. Με άλλη τροπολογία μειώνονται η αξία των ανώνυμων κουπονιών από τα 50 ευρώ στα 15 ευρώ, καθώς και το ανώτατο ποσό της ανώνυμης χρηματοδότησης στα κόμματα, το οποίο δεν θα ξεπερνά πλέον τα 75.000 ευρώ ετησίως, από 100.000 ευρώ που ίσχυε προηγουμένως.

Η άδεια

Εφεξής άδεια φαρμακείου δεν θα χορηγείται μόνο σε φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού αλλά και σε όσους δεν είναι φαρμακοποιοί καθώς και σε συνεταιρισμούς μέλη της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας.

Η άδεια θα χορηγείται με απόφαση του κατά τόπους αρμόδιου περιφερειάρχη, ενώ ο κάτοχος της άδειας θα μπορεί να λειτουργήσει φαρμακείο είτε ως ατομική επιχείρηση είτε ως εμπορική εταιρία οποιασδήποτε μορφής, πλην αυτής της ανώνυμης εταιρίας.
Η κυβέρνηση, πάντως, δέχτηκε πυρά από σύσσωμη την αντιπολίτευση για το μπαράζ τροπολογιών άλλων υπουργείων που έχουν κατατεθεί στο νομοσχέδιο του Νίκου Παππά χωρίς να έχουν την παραμικρή σχέση με το περιεχόμενό του.

«Καταιγίδα της ερήμου» χαρακτήρισε το φαινόμενο ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης. «Είναι απαράδεκτο να εμφανίζονται ενώπιόν μας παντός είδους τροπολογίες, βρισκόμαστε προ καταιγισμού τροπολογιών» υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας, κάνοντας λόγο για «απόλυτη γελοιοποίηση οιασδήποτε διαδικασίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα