Σκληρή απάντηση Καμμένου στην επίθεση Γιούνκερ

Σκληρή απάντηση Καμμένου στην επίθεση Γιούνκερ21.12.2017Πρόσωπα

Μια απίστευτη δήλωση του απερχόμενου προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προκάλεσε τη σκληρή αντίδραση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. και υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την αποδοχή από την Ε.Ε. της κυβέρνησης

στην Αυστρία με τη συμμετοχή των ακροδεξιών, ισχυρίστηκε ότι έχει αποδεχτεί να συνεργάζεται με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα!

Ο κ. Καμμένος, που πληροφορήθηκε τις δηλώσεις Γιούνκερ, μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real FΜ 97,8 τόνισε, μεταξύ άλλων: «Eκανε τη δήλωση νύχτα, κάνει κρύο στις Βρυξέλλες, ήταν τέτοιες οι συνθήκες που μπορεί να με μπέρδεψε με τον Βορίδη ή τον Γεωργιάδη» και πρόσθεσε πως ο πρόεδρος της Ε.Ε., «όπως ο καθένας, έχει τα ελαττώματά του». Ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι «έχει μία καλή σχέση με τον κ. Γιούνκερ», διευκρινίζοντας ότι «δεν συνηθίζει να με χαστουκίζει φιλικά, όπως τον κ. Βενιζέλο, ή να με φιλάει, όπως τον κ. Σαμαρά».

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, κληθείς να απαντήσει «πώς θα συνεργαστεί με τους υπουργούς που προέρχονται από τον κυβερνητικό εταίρο του κ. Κουρτς, που είναι το ακροδεξιό FPO», δήλωσε χαρακτηριστικά: «Συνεργάζομαι με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ. Τσίπρα, με τα ακροδεξιά κόμματα της Βουλγαρίας, της Σλοβενίας και αλλού, γιατί μεγαλοποιείτε το θέμα της Αυστρίας και εθελοτυφλείτε όταν πρόκειται για άλλες περιπτώσεις;».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε να μην υπάρξει καμία «προκατάληψη» αναφορικά με την αυστριακή κυβέρνηση υπό τον Σεμπάστιαν Κουρτς. «Αυτή η κυβέρνηση πήρε θέση πολύ καθαρά υπέρ της Ευρώπης κι αυτό είναι που μετράει για εμένα» επέμεινε ο Γιούνκερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα