Ωρα Ν.Δ. και κοινωνίας

Ωρα Ν.Δ. και κοινωνίας21.12.2017Άρθρα

Η υποχρέωση να μεταφερθεί στους πολίτες το μήνυμα του συνεδρίου

Από τον
Κώστα Κατσαφάδο*

Σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. ψήφισε ακόμη έναν Προϋπολογισμό λιτότητας και φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Εναν Προϋπολογισμό που φέρνει μια σειρά από μέτρα τα οποία θα περικόψουν μισθούς και συντάξεις, θα αυξήσουν εισφορές -και το χειρότερο- χωρίς καμιά ανταποδοτικότητα για τους πολίτες.

Με απλά λόγια, θα τους παίρνουν περισσότερα και θα τους δίνουν λιγότερα. Αυτή είναι η πραγματικότητα που προσπάθησαν με ψεύτικα λόγια και μεγάλα να ωραιοποιήσουν χθες τα κυβερνητικά στελέχη.

Θέλω να πιστεύω ότι αυτός είναι ο τελευταίος Προϋπολογισμός (κόστους περίπου 2 δισ. ευρώ) που θα ψηφίσουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., καθώς η αντίστροφη μέτρηση για αυτούς ξεκίνησε. Σημείο αφετηρίας ήταν το συνέδριο που πραγματοποίησε η Ν.Δ. και το προσκλητήριο προς όλους τους Ελληνες που απηύθυνε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Ενα συνέδριο όπου η Νέα Δημοκρατία έδειξε ότι είναι ενωμένη και στοχοπροσηλωμένη, ώστε να βγάλει τον τόπο από τα αδιέξοδα που η κυβέρνηση τον οδήγησε.
Τα αποτελέσματα του συνεδρίου αυξάνουν, όμως, ταυτόχρονα και τις δικές μας υποχρεώσεις. Οφείλουμε να βγούμε βουλευτές και στελέχη στην κοινωνία, ώστε να της μεταφέρουμε το μήνυμα της παράταξης. Ενα μήνυμα ελπίδας, με ένα πρόγραμμα που θα δίνει λύσεις, μειώνοντας πρώτα απ’ όλα τους φόρους που έχουν γονατίσει κάθε ελληνική οικογένεια.

Ενα πρόγραμμα που φέρνει στο προσκήνιο το θέμα της ασφάλειας και τη μάχη κατά της εγκληματικότητας. Ενα πρόγραμμα που φέρνει μέσα στις προτεραιότητες της ατζέντας της επόμενης ημέρας τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την καταπολέμηση της ανεργίας. Η πρόκληση είναι για όλους μας μεγάλη. Διότι τα αποτελέσματα του συνεδρίου μας θα κριθούν στην πράξη από την κοινωνία.

Οσο περισσότερους πείσουμε για τις θέσεις και τις προτάσεις μας τόσο πιο γρήγορα αυτή η κυβέρνηση θα πάρει την απάντηση που της αξίζει στις εκλογές, που δεν θα τις αποφύγει, παρά τα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί. Διότι μπορεί να πήρε την ψήφο των βουλευτών που τη στηρίζουν, αλλά ήδη έχει χάσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Η δύναμη της παράταξής μας ήταν πάντα μέσα στην κοινωνία. Σε αυτήν απευθυνόμαστε και αυτήν υπηρετούμε. Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι σε όλους και σε όλες αυτά τα Χριστούγεννα να είναι τα τελευταία που γίνονται μέσα σε κλίμα φτωχοποίησης και αγωνίας της ελληνικής οικογένειας. Χρόνια πολλά! Και η ελπίδα που έφερε η γέννηση του Κυρίου να ξαναγεννηθεί στις καρδιές όλων μας.

*Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ.

Keywords
Τυχαία Θέματα