Μοσκοβισί: Επιτήρηση και μετά το Μνημόνιο

Μοσκοβισί: Επιτήρηση και μετά το Μνημόνιο09.02.2018Πρόσωπα

Καρότο και μαστίγιο από τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, που με «κομψό» τρόπο φρόντισε να διαμηνύσει κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ότι υπάρχουν αρκετά ακόμα να γίνουν στο πλαίσιο του Μνημονίου.

Σε χθεσινό συνέδριο του «Economist» ο επίτροπος της Ε.Ε., αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις ανέφερε ότι το 80-90%

των μνημονιακών παρεμβάσεων έχει γίνει, αλλά «δεν πρέπει να αγνοούμε τα τελευταία μέτρα».

Επισήμανε, δε, ότι πρέπει να τηρήσουν όλοι τις υποσχέσεις τους: η Ελλάδα να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει και οι εταίροι να υλοποιήσουν τη δέσμευσή τους για παρεμβάσεις στο χρέος. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση για κούρεμα χρέους, αλλά κατέστησε, επίσης, σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα χωρίς παρεμβάσεις που θα ελαφρύνουν το χρέος. «Ευελπιστούμε ότι το πρόγραμμα θα λήξει τον Αύγουστο του 2018 και μετά δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα, αλλά κάποια επιτήρηση, η οποία θα είναι ανάλογη με αυτή που αντιμετωπίζει η Ιταλία, η Κύπρος και η Ιρλανδία» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Μοσκοβισί.

Νωρίτερα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε πως «δεν θα υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα, δεν θα υπάρξει μια τέταρτη διάσωση ή κάτι άλλο». Ερωτηθείς αν τα μέτρα για το χρέος μπορούν να συμφωνηθούν έως τον Αύγουστο, απάντησε: «Νομίζω ότι τον Ιούνιο πρέπει να υπάρξει μια περιεκτική συμφωνία για το πώς εν τέλει θα βγούμε από το πρόγραμμα και πώς θα διαχειριστούμε τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος».

Keywords
Τυχαία Θέματα