Αδωνις: Τα ρίχνει πάλι στην τρόικα για τις πληρωμές

Αδωνις: Τα ρίχνει πάλι στην τρόικα για τις πληρωμές09.02.2018Πρόσωπα

Ο Αδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει να υψώνει την τρόικα ως ασπίδα απέναντι στις σε βάρος του κατηγορίες που υπάρχουν στη δικογραφία για τη Novartis, ασχέτως

αν και οι δανειστές βρίσκονται κι αυτοί στο μικροσκόπιο των ελληνικών και των αμερικανικών ερευνών για παράνομες δοσοληψίες με την εταιρία.

Ταυτόχρονα ποιείται την νήσσαν, καθώς χθες στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία απάντησε με μισόλογα στον Ηλία Κασιδιάρη, όταν του ζήτησε να παραιτηθεί της βουλευτικής του ασυλίας, λέγοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν περνάει από το χέρι του. «Εχω κάνει δήλωση ότι παραιτούμαι πάσης παραγραφής. Δεν είναι στη διακριτική μου ευχέρεια» ανέφερε, επικαλούμενος το άρθρο 86 του Συντάγματος και υποστήριξε ότι «θα κάνω το παν για να φτάσω στο δικαστήριο και να δικαστώ».

Ο κ. Γεωργιάδης κλήθηκε να απαντήσει στην Επιτροπή για τις καταγγελίες προστατευόμενου μάρτυρα που τον εμπλέκουν στο σκάνδαλο. Ειδικότερα, ρωτήθηκε εάν ισχύει ότι έλαβε 2.000.000 ευρώ από τη Novartis με αντάλλαγμα την επίσπευση της αποπληρωμής της εταιρίας με 65.000.000 ευρώ από οφειλές του Δημοσίου. Απαντώντας, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. παραδέχτηκε ότι καταβλήθηκαν χρήματα στη Νοvartis, αλλά όχι το ποσό των 65.000.000 ευρώ. Δεν ξεκαθάρισε, όμως, τι ποσό δόθηκε.

Τόνισε, επίσης, ότι προχώρησε στην καταβολή των χρημάτων λόγω μνημονιακής υποχρέωσης και συγκεκριμένα ότι δόθηκαν συνολικά 300.000.000 ευρώ σε όλες τις φαρμακευτικές από τα 600.000.000 ευρώ που όφειλε συνολικά το Δημόσιο. «Ολη αυτή η ιστορία είναι παραμύθια της Χαλιμάς» είπε.

O κ. Γεωργιάδης άρχισε αρχικά την κατάθεσή του κάνοντας χιούμορ. «Είμαι ταλαιπωρημένος, έχω τη μέση μου, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να βάλω Voltaren» είπε αστειευόμενος, καθώς το συγκεκριμένο φάρμακο είναι της Novartis.

Keywords
Τυχαία Θέματα