«Γιατροί τα έπαιρναν και έθεταν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών»

«Γιατροί τα έπαιρναν και έθεταν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών»09.02.2018Παρασκήνιο

«Υπάρχουν ηχητικά ντοκουμέντα και βίντεο που αποδεικνύουν εμπλοκή πολιτικών»

Φόβο ακόμα και για τη ζωή του εξέφρασε ο Παύλος Σαράκης, ο δικηγόρος των τριών μαρτύρων που κατέθεσαν στο FBI, ο οποίος παράλληλα αποκάλυψε ότι υπάρχουν ηχητικά ντοκουμέντα και βίντεο που αποδεικνύουν την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση!

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν υπάρξει πολιτικές αποφάσεις υπέρ των συμφερόντων της φαρμακοβιομηχανίας» είπε χθες το πρωί σε τηλεοπτικό

σταθμό, επιβεβαιώνοντας όσα είχε δηλώσει στη «δημοκρατία», ότι κάποια από τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην Ελλάδα αναφέρονται και στην έρευνα του FBI, και μάλιστα με ονόματα, διευθύνσεις και ΑΦΜ.

Οι έρευνες του FBI, όπως είπε ο δικηγόρος, αφορούν την περίοδο 2006-2014 και οι τρεις πελάτες του περιγράφουν όλες τις αθέμιτες πρακτικές της εταιρίας. «Αυτή η υπόθεση θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα» υποστήριξε ο κ. Σαράκης, που αναφέρθηκε και στην εμπλοκή γιατρών: «Υπήρχαν γιατροί που συνταγογραφούσαν φάρμακα έναντι αμοιβής, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών προς το συμφέρον της Novartis». Σε ερώτηση αν έχει καλέσει η ελληνική Δικαιοσύνη τους τρεις πελάτες του που κατέθεσαν στο FBI, ο κ. Σαράκης απάντησε ότι «δεν μπορεί να τους φωνάξει γιατί δεν τους γνωρίζει».

Αργότερα, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του υπογράμμισε την αξιοπιστία των μαρτυρικών καταθέσεων των πελατών του: «Οι τρεις μάρτυρες που εκπροσωπώ στο σκάνδαλο Novartis προστατεύονται από τις αμερικανικές Αρχές γιατί οι καταθέσεις τους κρίθηκαν αξιόπιστες».

Οπως σημείωσε, αποφάσισε με τους μάρτυρες να πάνε στις ΗΠΑ γιατί εκεί «χτυπάνε τη διαφθορά και δεν τη συγκαλύπτουν». Σύμφωνα με τον κ. Σαράκη, η υπόθεση της Siemens έγινε μάθημα για τις αμερικανικές Αρχές και αυτό τον κάνει να είναι «αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης». Επισήμανε, όμως, ότι φοβάται για τη ζωή του, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «αν μας κερδίσει ο φόβος, θα ηττηθούμε για πάντα».

Σε άλλη ραδιοφωνική συνέντευξή του ο κ. Σαράκης διευκρίνισε ότι εκ των τριών μαρτύρων που εκπροσωπεί οι δύο πρώτοι προσέφυγαν στην αμερικανική Δικαιοσύνη τον Αύγουστο του 2016 και ο τρίτος τον Οκτώβριο του 2017. Οπως τόνισε, «προσέφυγαν με μηνυτήρια αναφορά, καταθέτοντας συνάμα και πληθώρα στοιχείων που τεκμηρίωναν τους ισχυρισμούς τους περί αθέμιτων πρακτικών της φαρμακοβιομηχανίας Novartis στην Ελλάδα».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα είπε, διέρρευσε στην Ελλάδα ότι στην Αμερική υπάρχει αυτή η υπόθεση και ζητήθηκε η δικαστική συνδρομή των ΗΠΑ από την ελληνική Εισαγγελία περί τα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου του 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα