Με μισό δισ. ευρώ το θρυλικό «Plaza Hotel» άλλαξε χέρια!

Με μισό δισ. ευρώ το θρυλικό «Plaza Hotel» άλλαξε χέρια! 08.05.2018Ειδήσεις

Αλλάζει χέρια ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης, το θρυλικό «Plaza Hotel», στην καρδιά του Μανχάταν!

Αλλοτε ιδιοκτησίας του Ντόναλντ Τραμπ, το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην 5η Λεωφόρο, περνά αντί 600.000.000 δολαρίων (500.000.000 ευρώ) στα χέρια των Σαχάλ Χαν και Καμράν Χακίμ. Ο Ομιλος Sahara, κάτοχος μέχρι σήμερα του 70% του ξενοδοχείου, περιορίστηκε στο να επιβεβαιώσει

τη συμφωνία, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο Χαν, εις εκ των νέων ιδιοκτητών, πρόεδρος της White City Ventures με έδρα το Ντουμπάι, δήλωσε ότι σχεδιάζει να κάνει το ξενοδοχείο παγκόσμιο σύμβολο, ενώ ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να φτιάξει ένα ξενοδοχείο «αδελφάκι» του «Plaza» στο Αμπού Ντάμπι ή στο Ντουμπάι. «Σχεδιάζω να ανοίξω ένα “Plaza” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έως το 2020» τόνισε ο επιχειρηματίας.

Το ξενοδοχείο, που χτίστηκε το 1907, έχει «πρωταγωνιστήσει» σε περισσότερες από 30 ταινίες του Χόλιγουντ, ενώ εκεί ο Ντόναλντ Τραμπ παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του Μάρλα. Ο όμιλος ήθελε από καιρό να πουλήσει το ξενοδοχείο, όμως η συμφωνία είχε μπλοκαριστεί από την Kingdom Holdings, κάτοχο του 25% του ξενοδοχείου, του Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Ουάλιντ Μπεν Ταλάλ, ενός από τους πρίγκιπες που κρατούνταν κατ' εντολή του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στο «Ritz-Carlton» του Ριάντ από τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Αλ Ουάλιντ απελευθερώθηκε τον Ιανουάριο. Η επίσημη συμφωνία θα υπογραφεί στις 25 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα