«Αρχων και υπάρχων» έως το 2024 ο Βλ. Πούτιν!

«Αρχων και υπάρχων» έως το 2024 ο Βλ. Πούτιν!08.05.2018Πρόσωπα

Με ποσοστό που θα ζήλευε ακόμα και ο Στάλιν (76,7%), ο για 4η θητεία «τσάρος» υποσχέθηκε να αυξήσει την ισχύ και τη δόξα της Ρωσίας

Από την
Ελενα Στάθου - Ελευθερόγλου

Με μια εντυπωσιακή τελετή ορκωμοσίας στο Μεγάλο Ανάκτορο του Κρεμλίνου άρχισε χθες και επίσημα η τέταρτη θητεία του Βλαντιμίρ Πούτιν ως προέδρου της Ρωσίας, η οποία θα διαρκέσει ως το 2024 και ενδέχεται να είναι η τελευταία του. «Θεωρώ

καθήκον μου και νόημα της ζωής μου να κάνω ό,τι μπορώ για τη Ρωσία, για το παρόν και το μέλλον της» δήλωσε ο «τσάρος» αφού ορκίστηκε στο Σύνταγμα της χώρας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος επανεξελέγη τον Μάρτιο συγκεντρώνοντας ποσοστό 76,7% -το μεγαλύτερο αφότου ανέλαβε την εξουσία-, κυβερνά τη Ρωσία εδώ και 18 χρόνια είτε ως πρόεδρος είτε ως πρωθυπουργός. «Εχω συνείδηση της κολοσσιαίας ευθύνης μου απέναντι σε καθέναν από εσάς, απέναντι στη Ρωσία» δήλωσε χαρακτηριστικά κατά την τελετή ορκωμοσίας και διαβεβαίωσε: «Θα κάνω τα πάντα για να αυξήσω την ισχύ, την ευημερία και τη δόξα της Ρωσίας».

Απευθυνόμενος στους περίπου 3.000 καλεσμένους στο Μεγάλο Ανάκτορο, ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε: «Τώρα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλες τις υφιστάμενες δυνατότητες, πρωτίστως στους τομείς της ανάπτυξης, των οικονομικών και τεχνολογικών εξελίξεων, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας σ’ αυτές τις σφαίρες που προσδιορίζουν το μέλλον». Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά το πέρας της ομιλίας του ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατέβηκε από το βήμα και έσφιξε το χέρι τριών παρευρισκομένων: του επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, του επικεφαλής της κυβέρνησης και του Γερμανού πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ, με τον οποίο διατηρεί στενές φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις! Αμέσως μετά την ορκωμοσία η ρωσική κυβέρνηση υπέβαλε την παραίτηση της, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα της χώρας. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη συνέχεια πρότεινε εκ νέου τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ για τη θέση του πρωθυπουργού, καθώς την υποψηφιότητα του πρωθυπουργού παρουσιάζει ο ίδιος ο αρχηγός του κράτους ή ο πληρεξούσιος εκπρόσωπός του στην Κρατική Δούμα, η οποία οφείλει να την εξετάσει σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Και νέα λιμουζίνα made in Russia!

Νέα θητεία, νέο αυτοκίνητο! Και μάλιστα ρωσικής κατασκευής! Ο λόγος για την ολοκαίνουργια απαστράπτουσα λιμουζίνα που περίμενε χθες το πρωί τον Βλαντιμίρ Πούτιν έξω από το γραφείο του για να τον μεταφέρει στο Μεγάλο Ανάκτορο του Κρεμλίνου, όπου ορκίστηκε τέταρτη φορά πρόεδρος της Ρωσίας. Οι λεπτομέρειες για το νέο όχημα (δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει τις ρωσικές λιμουζίνες ZIL, οι οποίες μετέφεραν επί δεκαετίες τα στελέχη της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ενωσης) δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Ωστόσο, η κατασκευή του συνάδει με την επιθυμία του Πούτιν για περιορισμό της εξάρτησης της Ρωσίας από τα εισαγόμενα προϊόντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα