Γκρίζοι Λύκοι «καθαρίζουν» τον δρόμο για τον Ερντογάν

Γκρίζοι Λύκοι «καθαρίζουν» τον δρόμο για τον Ερντογάν08.05.2018Ειδήσεις

Επίθεση με μαχαίρια σε προεκλογικό περίπτερο της Μεράλ Ακσενέρ, που είναι ο «πονοκέφαλος» του «σουλτάνου» για τις επερχόμενες εκλογές

Κραδαίνοντας τα στιλέτα τους εισέβαλαν σε προεκλογικό περίπτερο που είχε στηθεί στη συνοικία Μαγκτσιλάρ της Κωνσταντινούπολης και άρχισαν να μαχαιρώνουν με μανία όποιον βρέθηκε στο διάβα τους! Την επίθεση, που άφησε πίσω της οκτώ τραυματίες, εξαπέλυσαν μέλη των Γκρίζων Λύκων (φανατικοί οπαδοί του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης του συμμάχου του Ερντογάν

Ντεβλέτ Μπαχτσελί), ενώ τα θύματα ήταν φίλοι του Καλού Κόμματος (IYI) της Μεράλ Ακσενέρ, η οποία αποτελεί ακόμη έναν πολιτικό πονοκέφαλο για τον Τούρκο πρόεδρο.

Οπως ήταν αναμενόμενο, η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου, αν και αποτελεί πια ακόμη μία κηλίδα στο πρόσωπο της «σύγχρονης ισλαμικής Τουρκίας» που θέλει να οικοδομήσει ο «σουλτάνος». Εντονες ήταν βέβαια και οι πολιτικές αντιδράσεις στον απόηχο των συλλήψεων από τις Αρχές των οκτώ φερόμενων δραστών.

Πολεμικό κλίμα

Η Ακσενέρ καταδίκασε άμεσα την επίθεση και σημείωσε ότι τίποτα δεν πρόκειται να τη φοβίσει στον δρόμο προς τις διπλές εκλογές του Ιουνίου, ενώ ο γενικός γραμματέας του IYI Αϊτούν Τσιράι μίλησε για τρελούς και απεγνωσμένους ανθρώπους που χρησιμοποιούν νεαρούς για να επιτεθούν επίσης σε νέα παιδιά, θέλοντας να δημιουργήσουν και να γιγαντώσουν ένα πολεμικό κλίμα. Πιο αιχμηρός στην τοποθέτησή του ήταν χθες ο αντιπρόεδρος του κόμματος Μουσαβάτ Ντερβίσογλου, ο οποίος τόνισε από την πλευρά του ότι υπεύθυνος για κάθε σταγόνα αίματος που χύνεται είναι ο ηγέτης του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί!

Την αποτρόπαιη επίθεση -από την οποία από θαύμα δεν δολοφονήθηκε κάποιος- καταδίκασε και ο υποψήφιος πρόεδρος της αντιπολίτευσης, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Μουχαρέμ Ιντσέ, ο οποίος είπε ότι ο πολιτικός ανταγωνισμός δεν είναι πόλεμος. Τέλος, χθες ο Ερντογάν έδειξε για ακόμη μια φορά την άποψη του περί... δημοκρατίας, απορρίπτοντας κυνικά το αίτημα του υποψήφιου προέδρου του CHP Ιντσέ για τη διεξαγωγή τηλεοπτικού debate.

Keywords
Τυχαία Θέματα