Κλοπές και ληστείες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο

Κλοπές και ληστείες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο16.04.2018Ρεπορτάζ

«ΠΡΟΣΟΧΗ! Εάν δείτε υγρά να μπαίνουν στο σπίτι από την εξώπορτα, μην ανοίξετε. Κοιτάξτε πρώτα από το ματάκι. Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιούν οι ληστές τον τελευταίο καιρό. Σας ακινητοποιούν μόλις ανοίξετε την πόρτα και μετά σας κλέβουν».

Μηνύματα σαν και το παραπάνω κατακλύζουν το τελευταίο διάστημα τα social media, προτρέποντας τους ιδιοκτήτες σπιτιών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ανταποκρίνονται ωστόσο στην πραγματικότητα ή πρόκειται για

fake news;

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τέτοια περιστατικά είναι μεμονωμένα και αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα. Εχουν βρει, όμως, οι κλέφτες νέα τερτίπια ή χρησιμοποιούν «παραδοσιακές» μεθόδους; «Δεν υπάρχουν παλιοί και νέοι τρόποι» σχολιάζει στη «δημοκρατία» ο Αλέξανδρος Καλεβράς, γ.γ. της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων. Υποστηρίζει πως οι διαρρήκτες μπαίνουν σαν... κύριοι! «Οι περισσότεροι ανοίγουν τις πόρτες ασφαλείας των σπιτιών με πασπαρτού ή αντικλείδια που κυκλοφορούν στην αγορά. Σε περίπτωση που η πόρτα είναι παλιά, τότε προχωρούν σε σπάσιμο της κλειδαριάς».

Οι κλοπές και οι ληστείες στη Θεσσαλονίκη είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. «Εάν ένα σπίτι βρίσκεται στον πρώτο όροφο, οι ληστές πηδούν από το παράθυρο και σπάζουν το τζάμι. Διαφορετικά, χρησιμοποιούν κατσαβίδια και μπαίνουν από την πόρτα» τονίζει ο κ. Καλεβράς. Εξηγεί, μάλιστα, πως αύξηση σημειώνεται και στις περιπτώσεις εκείνες που ηλικιωμένοι βγάζουν από ATM τραπεζών χρήματα και στη συνέχεια δέχονται επίθεση από αγνώστους που τους παρακολουθούν.

Β. Στολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα