Μακριά από παγίδες στη μάχη για τη Μακεδονία!

Μακριά από παγίδες στη μάχη για τη Μακεδονία!06.09.2018Άρθρα

Το μήνυμα-καμπανάκι των διοργανωτών του σαββατιάτικου συλλαλητηρίου, που θα υποδεχθεί τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

Ρεπορτάζ
Ντόνια Κανιτσάκη

Σε μαζική συμμετοχή στην ευρύτερη περιοχή της ΔΕΘ -όσο πιο κοντά στο Βελλίδειο επιτρέψει η Αστυνομία-, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας

θα εγκαινιάζει την 83η ΔΕΘ, καλούν οι διοργανωτές τον κόσμο που θέλει να διαδηλώσει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Επίκεντρο θα είναι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου θα υπάρχουν μεγαφωνικές εγκαταστάσεις, αφού δόθηκαν οι σχετικές άδειες για παροχή ρεύματος.

«Δεν θέλουμε ρήξη. Δεν θέλουμε ξυλοδαρμούς, δεν θέλουμε χημικά. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα του Τσίπρα» λέει χαρακτηριστικά στη «δημοκρατία» το ιδρυτικό μέλος του Φορέα Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία -και εκ των πρωτεργατών στη διοργάνωση των μεγαλειωδών συλλαλητηρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα τον περασμένο χειμώνα- Μιχάλης Πατσίκας.

«Καλούμε όλους τους πατριώτες, καλούμε οικογένειες με παιδιά, ειρηνικά, να ενώσουμε όλοι μαζί τη φωνή μας και να ακουστούμε μέσα στο Βελλίδειο. Σκοπεύουμε να κινηθούμε με βάση τις επιταγές της Αστυνομίας. Δεν θέλουμε συγκρούσεις, δεν θέλουμε επεισόδια, δεν θέλουμε αψιμαχίες. Eγιναν προσπάθειες συκοφάντησης των συλλαλητηρίων και του κόσμου που συμμετέχει σε αυτά. Μας πέταξαν λάσπη επειδή αγαπάμε την πατρίδα μας. Εμείς θα απαντήσουμε βροντοφωνάζοντας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, βροντοφωνάζοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι επαίσχυντη και προδοτική, ότι είναι ενάντια στα εθνικά συμφέροντα, ενάντια στη θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» υπογραμμίζει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και εκπρόσωπος των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Γιώργος Τάτσιος.

Από την παραλία

Ο ίδιος καλεί τους πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία το Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή της ΔΕΘ, να μην κινηθούν μέσα από το κέντρο της πόλης, προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια, αλλά να φτάσουν σε αυτό μέσω της παραλιακής, είτε από το Μέγαρο Μουσικής είτε από το λιμάνι.
«Καλούμε το Σάββατο τον ελληνικό λαό να στείλει ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Ολοι μαζί θα θυμίσουμε στον πρωθυπουργό ότι η Μακεδονία είναι μία και μόνο ελληνική, και ότι το όνομά της δεν παραχωρείται σε οποιαδήποτε μορφή, γραφή ή γλώσσα» δηλώνει στη «δημοκρατία» ο δημοσιογράφος της Βεργίνα Τηλεόραση και επικεφαλής της Επιτροπής για την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και για την Προάσπιση της Ελληνικής Μειονότητας των Σκοπίων Στέργιος Καλόγηρος, ο οποίος υπογραμμίζει: «Δεν έχουμε πρόθεση να επιτεθούμε στο Βελλίδειο. Πρόθεσή μας είναι να ακουστούμε στο Βελλίδειο, με την ελπίδα ότι θα θυμίσουμε στον Ελληνα πρωθυπουργό ότι η δημοκρατία είναι το υπέρτατο αγαθό. Ο Αλέξης Τσίπρας, αν μη τι άλλο, έχει ηθική υποχρέωση να κάνει δημοψήφισμα για την ονομασία των Σκοπίων, ικανοποιώντας το αίτημα εκατομμυρίων Ελλήνων».

Keywords
Τυχαία Θέματα