Νόμο Κατσέλη θέλει ο Αδωνις!

Νόμο Κατσέλη θέλει ο Αδωνις!06.09.2018Πρόσωπα

Μισόλογα της Ν.Δ. για τα θαλασσοδάνεια, ενώ ο αντιπρόεδρος ζητά ειδική ρύθμιση

Aλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε από τη Ν.Δ., που δηλώνει άγνοια για την εκδίκαση της αγωγής της Τράπεζας Πειραιώς για τα μη εξυπηρετούμενα «γαλάζια» δάνεια, την οποία, όπως αποκάλυψε η «δημοκρατία», κέρδισε η τράπεζα. Παράλληλα, το Μοσχάτο βγάζει μπροστά τον Αδωνι Γεωργιάδη για να ζητά την υπαγωγή

των κομματικών θαλασσοδανείων στον νόμο Κατσέλη, ενώ στην επικοινωνιακή αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση ζητώντας εξηγήσεις.

Πηγές της Ν.Δ. αναφέρουν ότι δεν τους έχει κοινοποιηθεί τίποτα από την Τράπεζα Πειραιώς, ότι δεν έχει γίνει καμιά κατάσχεση και συμπληρώνουν πως, αν κοινοποιηθεί κάτι σχετικό, η Ν.Δ. θα το εφεσιβάλει. Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι η Ν.Δ. διοχετεύει το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης στην κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεών της, έχει μειώσει κατά 70% τις δαπάνες, ενώ τα έξοδα του κόμματος καλύπτονται αποκλειστικά από τις εισφορές των 150.000 και πλέον ενεργών μελών της Ν.Δ.

Την ίδια ώρα, ο Αδωνις Γεωργιάδης κάνει λόγο για «σπέκουλα» και «πεμπτουσία του λαϊκισμού» αναφορικά με τα χρέη και τα δάνεια των κομμάτων. Σε ραδιοφωνική συνέντευξη (24/7), ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι κάθε πολίτης με βάση τον νόμο Κατσέλη, αν μπορέσει να αποδείξει ότι χωρίς δική του υπαιτιότητα και ευθύνη άλλαξαν τα οικονομικά δεδομένα του λόγω της κρίσης και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή τους στις τράπεζες, μπορεί να πετύχει ευνοϊκή ρύθμιση. «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αυτό να μην ισχύει και για τα κόμματα» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Πυρ ομαδόν, όμως, εξαπολύει η κυβέρνηση. «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό για την εκδίκαση της αγωγής της Τράπεζας Πειραιώς για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Ν.Δ.» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για «εύλογα ερωτήματα» μίλησε η Ράνια Σβίγκου, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι παραχωρεί τις συντάξεις στις ιδιωτικές εταιρίες, ενώ ο αντιπρόεδρός του ζητά διαγραφή των «γαλάζιων» χρεών και υπογραμμίζει ότι «αυτή είναι η ατζέντα της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη: Ομνύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία όταν εμπλέκονται συμφέροντα, αλλά στέλνει τον λογαριασμό στο Δημόσιο όταν πρέπει να πληρώσει».

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Νέα γκάφα Γεωργιάδη

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. καλό θα ήταν να ρωτούσε τον... κολλητό του, Λευτέρη Αυγενάκη, ώστε να τον ενημερώσει για τις απόψεις που είχε για τα δάνεια των κομμάτων, τότε που έσερνε τη Ν.Δ. για εξηγήσεις στη Βουλή. Ή να ρωτήσει τον πολιτικό σπόνσορά του, Αντώνη Σαμαρά, να του πει πώς έφτασαν τα χρέη του κόμματος στον... Θεό επί προεδρίας του και πώς ταυτόχρονα κατάφερνε να αφήνει απλήρωτους εργαζομένους και προμηθευτές.

Και, αφού ενημερωθεί για τα παραπάνω, να σταματήσει να προκαλεί, ζητώντας άλλοτε τη διαγραφή των δανείων και άλλοτε τη ρύθμιση των χρεών με νόμο «τύπου Κατσέλη» συγκρίνοντας τα δάνεια των πολιτών με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων. Διότι οι πολίτες καταστράφηκαν από τα Μνημόνια και έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, που είχαν βάλει υποθήκη, ενώ τα κόμματα έκαναν πάρτι με... εγγύηση τα λεφτά τα οποία έπαιρναν από την κρατική επιχορήγηση. Γι’ αυτό, ας τον μαζέψουν στην Πειραιώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα