Μαιευτήρας απαιτούσε «φακελάκι» 1.000 ευρώ για κάθε κιλό του νεογνού

Μαιευτήρας απαιτούσε «φακελάκι» 1.000 ευρώ για κάθε κιλό του νεογνού08.01.2019Ρεπορτάζ

Μια σοκαριστική υπόθεση χρηματισμού ενός μαιευτήρα που απαίτησε φακελάκι με το κιλό -για κάθε κιλό του νεογνού λάμβανε 1.000 ευρώ (!)- ανέδειξε με επιστολή του στον Τύπο ο ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών Σταύρος Αναγνωστόπουλος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην καταγγελία, ο εν λόγω γιατρός εργάζεται σε ΜΕΘ δημόσιου νοσοκομείου και λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα

ζήτησε από φτωχό σύζυγο που ήρθε από την περιφέρεια και αγωνιούσε για τη γυναίκα του που κινδύνευε στην Εντατική λόγω επιπλοκών στη γέννα το ποσό των 1.000 ευρώ για την εισαγωγή της στο νοσηλευτικό ίδρυμα και στη συνέχεια άλλα τόσα για κάθε κιλό του μωρού!

«Ο κ. Χ. αντέδρασε κάπως, αλλά τελικά συμφώνησε δεδομένου ότι υπήρξαν σοβαρές επιπλοκές στη γέννηση, οπότε αναγκάστηκαν να κρατήσουν τη σύζυγό του στην Eντατική για κάποιες ημέρες. Προσπάθησα να τον πείσω να καταγγείλει το συμβάν στην Αστυνομία, αλλά ο κ. Χ. ούτε που το συζήτησε, φοβούμενος για τυχόν επιπτώσεις στη φροντίδα της συζύγου του» αναφέρει ο κ. Αναγνωστόπουλος, που συνάντησε τον εν λόγω σύζυγο στον διάδρομο του νοσοκομείου.

Την έντονη αντίδρασή του για το περιστατικό εξέφρασε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, τονίζοντας ότι καταδικάζει το φακελάκι και προαναγγέλλει ότι θα παρέμβει.

«Ζητάμε να υπάρξουν διαφάνεια, έλεγχος και τιμωρία των παραβατών μέσα από τη διασταύρωση των οικονομικών στοιχείων τους. Καλούμε τους πολίτες να καταγγέλλουν στις αρμόδιες Αρχές κάθε προσπάθεια χρηματισμού» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΙΣΑ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης ξεκαθάρισε ότι θα εξαντληθεί η αυστηρότητα του συλλόγου απέναντι σε γιατρούς που επιδίδονται σε παρόμοιες πρακτικές.

----

Κι άλλο «μπουμπούκι»

Γιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης συνελήφθη με την κατηγορία ότι εισέπραξε «φακελάκι» 1.000 ευρώ από γυναίκα προκειμένου να επισπεύσει χειρουργική επέμβαση, παρακάμπτοντας τη λίστα αναμονής. Πρόκειται για γυναικολόγο - ογκολόγο, ο οποίος φέρεται ότι βρέθηκε με τα χρήματα στο χέρι, ενώ ερευνάται η εμπλοκή του σε άλλες υποθέσεις χρηματισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα