ΚΥΣΕΑ: «Ναι» στη δωρεά 70 μεταχειρισμένων ελικοπτέρων από τις ΗΠΑ

ΚΥΣΕΑ: «Ναι» στη δωρεά 70 μεταχειρισμένων ελικοπτέρων από τις ΗΠΑ21.12.2017Άρθρα

Την απόκτηση 70 μεταχειρισμένων ελικοπτέρων από τις ΗΠΑ αποφάσισε χθες το ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Τα ελικόπτερα ένοπλης αναγνώρισης

και ελαφράς επιθετικής κρούσης OH-58D Kiowa Warrior θα παραχωρηθούν δωρεάν, ωστόσο θα απαιτηθεί το ποσό των 47.000.000 ευρώ προκειμένου να μεταφερθούν στην Ελλάδα, να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές και να εκπαιδευτεί το προσωπικό της Αεροπορίας Στρατού στη χρήση του.

Το ποσό αυτό εγκρίθηκε χθες από το ΚΥΣΕΑ. Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί θετική εισήγηση για την απόκτησή τους από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής. Πληροφορίες από το Πεντάγωνο αναφέρουν πως από τα 70 ελικόπτερα που απέσυρε ο αμερικανικός στρατός και μας παραχωρεί μόνο τα 36 είναι επιχειρησιακά και τα υπόλοιπα 34 θα χρησιμοποιηθούν είτε ως εκπαιδευτικά είτε ως «στοκ» ανταλλακτικών.

Ολα όσα κριθούν πως είναι έτοιμα για επιχειρήσεις θα σταλούν στα νησιά για την ενίσχυση της άμυνας του Αιγαίου, το οποίο σύντομα, με την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, θα έχει ως επιτελικό όργανο αντί της ΑΣΔΕΝ τη Διοίκηση Αρχιπελάγους. Οπως ανέφεραν επίσης πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, στο ΚΥΣΕΑ συζητήθηκαν και θέματα πολιτικής προστασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα