«Κραυγή αγωνίας» για την απαξίωση των ΕΛ.ΤΑ.

«Κραυγή αγωνίας» για την απαξίωση των ΕΛ.ΤΑ.14.08.2018Πρόσωπα

Τι λένε οι εργαζόμενοι για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και τις μεγάλες οφειλές του Δημοσίου προς τον οργανισμό

Κάτω τα χέρια από το ταχυδρομείο!» λένε οι εργαζόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ., οι οποίοι -όπως αναφέρουν- από τον περασμένο Μάιο, από τότε που ξεκίνησε η προστριβή με τη ΔΕΗ, γίνονται θεατές μιας προσπάθειας συκοφάντησης και απαξίωσης του οργανισμού. Μάλιστα, για να υπενθυμίσουν στους πολίτες όσα έχουν

προσφέρει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στα 190 χρόνια λειτουργίας τους και να τονίσουν ότι είναι ένας αξιόπιστος οργανισμός, ξεκίνησαν να αποστέλλουν από τον περασμένο μήνα ένα σχετικό φυλλάδιο σε χιλιάδες νοικοκυριά ανά την επικράτεια.

Οπως λέει στη «δημοκρατία» ο Γιώργος Βασιλόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), το πρόβλημα που έθεσε σε κίνδυνο την αξιοπιστία των ΕΛ.ΤΑ. ξεκίνησε τον Μάιο, όταν αρκετοί πολίτες που πήγαιναν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος στο ταχυδρομείο έφτασαν στο σημείο να μην έχουν ρεύμα στο σπίτι τους.

«Ενα ποσό από αυτά τα χρήματα πήγαινε ώστε να καλυφθούν τα χρέη του οργανισμού. Ομως, αντί να συνεννοηθούμε μεταξύ μας, η ΔΕΗ προχώρησε επιθετικά, βάζοντας στη μέση τον πελάτη και έφτασε στο σημείο να κόψει το ρεύμα σε νοικοκυριά» εξηγεί ο ίδιος.
Από εκείνη τη στιγμή, τα ΕΛ.ΤΑ. είδαν τις εισπράξεις από τις πληρωμές λογαριασμών να πέφτουν κατακόρυφα και, σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, από 3.000.000 ευρώ να φτάνουν μόλις τα 160.000 ευρώ.

«Δεν μπορούν να κλείσουν τα ΕΛ.ΤΑ., δεν μπορούν να διαλύσουν την υπηρεσία του πολίτη. Υποκατάστατο δεν υπάρχει. Το ταχυδρομείο ήταν πάντα στο πλευρό των πολιτών στις δύσκολες καταστάσεις, όπως στα capital controls» τονίζει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας.
Προσθέτει δε ότι για τα τεράστια χρέη του οργανισμού μερίδιο ευθύνης έχει και το Δημόσιο, το οποίο χρωστά πάνω από 200.000.000 ευρώ στα ΕΛ.ΤΑ. Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών δεν θα περιοριστεί στην αποστολή του φυλλαδίου σε ακόμα περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, αλλά από τον ερχόμενο μήνα θα ξεκινήσει δυναμικές κινητοποιήσεις ώστε να αναδείξει ακόμα περισσότερο το εν λόγω ζήτημα και να φέρει τους πολίτες ξανά κοντά στο ταχυδρομείο.

Γιώτα Φλώρου

Keywords
Τυχαία Θέματα