«Χαλαρός» ο Κυριάκος στα Λευκά Ορη

«Χαλαρός» ο Κυριάκος στα Λευκά Ορη14.08.2018Παρασκήνιο

Με βερμούδα (!) και αξύριστος είδε το οικολογικό έργο που ετοιμάζεται έπειτα από επιθυμία του πατέρα του

Τις ολιγοήμερες διακοπές του αυτές τις ημέρες στα Χανιά με οικολογικές δράσεις στα Λευκά Ορη συνδυάζει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η προστασία και η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής ήταν μια από

τις τελευταίες επιθυμίες του πατέρα του και επίτιμου προέδρου της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προχθές, με άκρως καλοκαιρινή και χαλαρή εμφάνιση, καθώς είχε πάλι γένια λίγων ημερών, ενώ φορούσε βερμούδα και καπέλο, βρέθηκε στην περιοχή μαζί την αδερφή του Κατερίνα, μέλη του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», καθώς και με τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης Κώστα Συνολάκη, όπου ενημερώθηκαν από τη δασάρχη Χανίων Πολύμνια Σκλαβάκη για την πορεία του έργου. Στην επίσκεψη παρέστησαν ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας και άλλα στελέχη του δήμου.

Το έργο αποτελεί μια πρότυπη οικολογική δράση με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» και έχει τίτλο «Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Μια πρότυπη οικολογική δράση, από το Κρητικό έως το Λιβυκό Πέλαγος μέσα από τα Λευκά Ορη».

Στόχος του έργου είναι η προστασία και η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, και βασίζεται σε τρεις πυλώνες: στη δημιουργία ενός δικτύου μονοπατιών μήκους 58 χιλιομέτρων, στη δημιουργία βοτανικού κήπου με αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, και την οικολογική αποκατάσταση των Λευκών Ορέων μέσα από μια πρότυπη δράση αναδάσωσης σε μια έκταση 1.300 στρεμμάτων.

Οι δράσεις

Η δράση αναδάσωσης σε έκταση 1.300 στρεμμάτων θα υλοποιηθεί στην περιοχή πάνω από το Θέρισο, για την οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί μια μελέτη οικολογικής αποκατάστασης όπου, πέρα από φυτεύσεις, θα περιλαμβάνει και δράσεις που θα αφορούν την αντιπυρική προστασία της περιοχής, ενώ θα υπάρξουν μέτρα για τη διαχείριση της βόσκησης.
Στην υλοποίηση του έργου συμμετέχουν η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και η WWF Ελλάς, με τη στήριξη σύσσωμης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Χανίων αλλά και φορέων, όπως το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ).

Βολές ΟΝΝΕΔ για το τεράστιο ατόπημα Σκουρλέτη με τον αυτισμό

Το ατόπημα του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη να χρησιμοποιήσει μια σοβαρή ασθένεια, από την οποία πάσχουν πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας, όπως είναι ο αυτισμός, για να ασκήσει κριτική στη Ν.Δ. και την αντιπολιτευτική γραμμή της καυτηρίασε η ΟΝΝΕΔ, στη βάση όσων επικριτικών σχολίων έκανε και η «δημοκρατία» στο χθεσινό φύλλο της.

«Δεν υπάρχει πλέον κανείς που να εκπλήσσεται από το νέο ρεσιτάλ αριστερού ήθους και ανθρωπιάς του υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη» τονίζει η ΟΝΝΕΔ. «Ακόμα και με 94 ταυτοποιημένους νεκρούς, το μόνο μέλημα της κυβέρνησης είναι να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία, αδιαφορώντας αν η βαθύτατα ρατσιστική φρασεολογία πεζοδρομίου που μετέρχονται τα μέλη της προσβάλλει βάναυσα συνανθρώπους μας» αναφέρει η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας, στηλιτεύοντας ακριβώς το γεγονός ότι ένας υπουργός δεν δείχνει ούτε ίχνος ντροπής και χρησιμοποιεί έναν ιατρικό όρο υποτιμητικά, θίγοντας ολόκληρες πληθυσμιακές ομάδες μόνο και μόνο για να διεξαγάγει την πολιτική αντιπαράθεση.
«Αφού οι φίλοι του κ. Τσίπρα έχουν πέσει τόσο χαμηλά, ας επαναλάβουμε τα αυτονόητα: Δεν είναι ντροπή να είσαι αυτιστικός, αλλά να είσαι υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα