Κρανιοεγκεφαλική κάκωση υπέστη (τελικά) μαθητής από την πτώση ανεμιστήρα μέσα σε σχολική αίθουσα

Κρανιοεγκεφαλική κάκωση υπέστη (τελικά) μαθητής από την πτώση ανεμιστήρα μέσα σε σχολική αίθουσα24.09.2018Ρεπορτάζ

Αποχή αποφάσισαν οι γονείς στο 5ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης

Την αποχή των μαθητών από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, που διαμαρτύρεται για την άθλια, όπως τη χαρακτηρίζει, κατάσταση του κτιρίου.

Οι γονείς των μαθητών δηλώνουν ότι εξακολουθούν να είναι σοκαρισμένοι από το απίστευτο περιστατικό που συνέβη στο

σχολείο τους, όταν ανεμιστήρας οροφής έπεσε την ώρα του μαθήματος στα κεφάλια των παιδιών, τραυματίζοντας δύο από αυτά! Μάλιστα, από το βράδυ της Παρασκευής το ένα παιδάκι, ένα κοριτσάκι της τρίτης δημοτικού, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου μεταφέρθηκε με πόνους στο κεφάλι! Οι γιατροί αποφάσισαν την εισαγωγή του παιδιού, το οποίο έχει κρανιοεγκεφαλική κάκωση! Την ίδια ώρα, το άλλο παιδί, ένα οκτάχρονο κοριτσάκι, το οποίο κόπηκε στον αυχένα από το πτερύγιο του ανεμιστήρα, εξακολουθεί να παίρνει αντιφλεγμονώδες σιρόπι, έχοντας εμφανή τραύματα.

Οι γονείς των δύο παιδιών κλήθηκαν να δώσουν καταθέσεις στο αστυνομικό τμήμα, καθώς έπειτα από τις σωματικές βλάβες που υπέστησαν τα παιδιά στο σχολείο τους κινήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες αυτεπαγγέλτως.

«Η πτώση του ανεμιστήρα στα κεφάλια των παιδιών είναι για εμάς η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. Το σχολείο είναι παλιό και δεν συντηρείται. Σοβάδες πέφτουν, πολλά υαλότουβλα είναι σπασμένα, γενικά υπάρχει πρόβλημα. Αποφασίσαμε να απέχουν τα παιδιά μας από τα μαθήματα ως μια κίνηση απελπισίας, μπας και ανταποκριθούν οι αρμόδιοι στα δεκάδες αιτήματά μας για τη συντήρηση του κτιρίου, το οποίο είναι επικίνδυνο» λέει στη «δημοκρατία» η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαρία Φαφούτη.

Ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη στην κόρη του ο Τρύφωνας Τύπου, ο πατέρας τού ενός από τα δύο παιδιά που τραυματίστηκαν. «Κανένα παιδί δεν πρέπει να πηγαίνει στο σχολειό του και να κινδυνεύει. Κανείς γονιός δεν πρέπει να περνάει την αγωνία που περνάμε εμείς. Είχαμε άγιο και το παιδί απλώς τραυματίστηκε. Διότι το πτερύγιο του ανεμιστήρα θα μπορούσε να το τραυματίσει θανάσιμα» σημειώνει στη «δημοκρατία» ο κ. Τύπου, ο οποίος επισημαίνει ότι η κόρη του θα εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Ντόνια Κανιτσάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα