Στην υπόθεση Παπαντωνίου θα κριθεί και η Δικαιοσύνη!

Στην υπόθεση Παπαντωνίου θα κριθεί και η Δικαιοσύνη!24.09.2018Παρασκήνιο

Επειτα από μεγάλες καθυστερήσεις, φτάνει η ώρα για την απολογία του

Από τη
Μαρία Παναγιώτου

Εδώ και περίπου 15 χρόνια όχι ένα, αλλά πολλά ορατά και αόρατα χέρια προστασίας εξασφάλιζαν στον Γιάννο Παπαντωνίου ένα πανίσχυρο και αποτελεσματικό πέπλο ασυλίας. Ερευνες καθυστερούσαν, στοιχεία παρέμεναν αναξιοποίητα, δικογραφίες είχαν ενταφιαστεί σε ντουλάπες και ο Τύπος -πλην ελάχιστων εξαιρέσεων- σιωπούσε

εκκωφαντικά, ίσως γιατί, μεταξύ άλλων, ο Γιάννος μάς έβαλε... στην ΟΝΕ, όπως άλλωστε ο ίδιος ισχυρίζεται, και κάποιοι είχαν επωφεληθεί πολλαπλά.

Και όταν τελικά, έπειτα από πολλά χρόνια, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του για τα εξοπλιστικά, νέες καθυστερήσεις σημειώθηκαν στην ανακριτική έρευνα.
Και όταν, επιτέλους, έπειτα από πολλούς μήνες κλήθηκε σε απολογία, σημειώθηκε και νέα καθυστέρηση υπέρ του Γιάννου: Του χορηγήθηκε προθεσμία «μαμούθ» για να προετοιμάσει την απολογία του. Θα είχε ενδιαφέρον να ερευνηθεί αν ποτέ έχει χορηγηθεί τόσο μεγάλη προθεσμία σε άλλον κατηγορούμενο.

Φήμες

Ολα αυτά θα μπορούσε να τα προσπεράσει κανείς, εάν δεν κυκλοφορούσαν φήμες (αρχικά προτού κληθεί σε απολογία) οι οποίες έλεγαν πως δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του, πως δεν υπάρχει υπόθεση και πως τελικά ο κ. Παπαντωνίου δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στην απολογία του.

Μεσολάβησαν, όμως, οι αποκαλύψεις για τον «επιστημονικό» τρόπο ξεπλύματος που χρησιμοποίησε, αντάξιο ενός τόσο ικανού υπουργού και οικονομολόγου (μάθαμε για πλήθος τραπεζικών λογαριασμών και υπολογαριασμών. Μάθαμε για εκατοντάδες κινήσεις εντός του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού τομέα. Μάθαμε για offshore. Μάθαμε και για επενδύσεις σε χρυσό και ασήμι). Και τότε οι φήμες αντικαταστάθηκαν με κάποιες άλλες που έλεγαν ότι ο κατηγορούμενος έχει κανονίσει να ζητήσει νέα προθεσμία και θα τη λάβει.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως όλες αυτές οι φήμες αποτελούν απελπισμένες υπερασπιστικές προσπάθειες, επικοινωνιακά τερτίπια δηλαδή, και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και την ανακρίτρια, την οποία αδίστακτα και ψευδώς εκθέτουν οι διακινητές αυτών των κακόβουλων φημών. Εμπειροι εισαγγελικοί και δικαστικοί κύκλοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να συνεχιστεί η πρωτοφανής και προκλητικά μεροληπτική μέχρι σήμερα συμπεριφορά της Δικαιοσύνης υπέρ του Γιάννου, όταν σε άλλες περιπτώσεις, επιχειρηματιών αλλά και πολιτικών, όπως οι κ. Τσοχατζόπουλος και Σμπώκος, για παράδειγμα, η Δικαιοσύνη με πολύ λιγότερα στοιχεία σε βάρος τους έδρασε αστραπιαία.



Τους συνέλαβαν προτού καν απολογηθούν, ενώ απολογήθηκαν με προετοιμασία ολίγων ημερών και μάλιστα στη ΓΑΔΑ. Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο κ. Παπαντωνίου, ενώ έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών για ψευδή δήλωση «πόθεν έσχες», παραμένει ελεύθερος και συνεχίζει τις προσπάθειές του να συγκαλύψει τα ίχνη των χρημάτων που βρέθηκαν στην κατοχή του και δεν μπορεί να δικαιολογήσει. Μέχρι το 2016 άνοιγε καινούργιους τραπεζικούς λογαριασμούς!

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο κ. Παπαντωνίου, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έχει επανειλημμένως προκαλέσει την κοινή γνώμη με τερατώδη ψέματα και απύθμενο θράσος. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο ισχυρισμός του πως το τεράστιο χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του ιδίου και της συζύγου του προερχόταν από τον πρώην σύζυγο της Σταυρούλας Κουράκου, από έναν άνθρωπο δηλαδή ο οποίος παλεύει για το μεροκάματο και ο οποίος διέψευσε το γεγονός κατηγορηματικά.

Η προσωπική και η πολιτική διαδρομή του Γιάννου αποτελεί ύβρη. Ως γνωστόν, για να επέλθει Κάθαρση, πρέπει να προηγηθεί Νέμεση. Κυρίως για τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει υποστεί τα πάνδεινα από τον μνημονιακό ζυγό που του επιβλήθηκε μετά την καταλήστευση του δημόσιου χρήματος, όχι μόνο στα εξοπλιστικά αλλά και στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία, όπου πάλι ο Γιάννος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Στις 27 Σεπτεμβρίου δεν θα κριθεί μόνο ο Γιάννος. Θα κριθεί, κυρίως, η αξιοπιστία της ίδιας της Δικαιοσύνης. Αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους όλοι: η ηγεσία της Δικαιοσύνης και όλοι οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί. Γιατί ο ελληνικός λαός το έχει σίγουρα υπόψη του και το περιμένει!

Keywords
Τυχαία Θέματα