Ξυλοδαρμός του Πέτρου Κωνσταντινέα από 30 άτομα

Ξυλοδαρμός του Πέτρου Κωνσταντινέα από 30 άτομα24.09.2018Πρόσωπα

Από οργανωμένους στην Καλαμάτα

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διαιτητής Α΄ Εθνικής Πέτρος Κωνσταντινέας, όταν μετά τον αγώνα Καλαμάτα - Πάμισος βρέθηκε κοντά σε στέκι οπαδών της «μαύρης θύελλας», στην οδό Καλλιπάτειρας της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα που αποτελούνταν από τουλάχιστον

30 άτομα και φαίνεται να ανήκουν σε σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών επιτέθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το γήπεδο φωνάζοντας «ξεπουλήσατε τη Μακεδονία». O Πέτρος Κωνσταντινέας, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, επιβεβαίωσε την είδηση, ενώ επισήμανε πως οι άγνωστοι που του επιτέθηκαν φορούσαν μαύρα ρούχα και πρόσκεινται στον ακροδεξιό χώρο. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως έχουν γίνει προσαγωγές.

Βόμβα στον φούρνο

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κωνσταντινέας, ενώ ήταν διαιτητής ποδοσφαιρικών αγώνων Α΄ Εθνικής, διατηρούσε φούρνο στην περιοχή, τον οποίο του ανατίναξαν άγνωστοι τον Ιανουάριο του 2012. Λίγες ημέρες πριν είχε δεχθεί απειλητικά μηνύματα. Ηταν παραμονές του κρίσιμου αγώνα που θα έδινε ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη και στη βαθμολογία του πρωταθλήματος εξακολουθούσε να προηγείται ο «αιώνιος αντίπαλος» Παναθηναϊκός. Μετά την έκρηξη στον φούρνο ο Μεσσήνιος διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον χώρο της διαιτησίας.

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της καταδίκασε την επίθεση, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου αργά το βράδυ ανέφερε ότι οι φυσικοί αυτουργοί θα βρεθούν άμεσα και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Εκανε ωστόσο λόγο και για ηθικούς αυτουργούς που επενδύουν στον εθνικισμό και στον διχαστικό λόγο καλώντας τους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξυλοδαρμός, Πέτρου, Κωνσταντινέα,xylodarmos, petrou, konstantinea