Τελευταίο αντίο την Τρίτη στον Κυριάκο Γριβέα

Τελευταίο αντίο την Τρίτη στον Κυριάκο Γριβέα24.09.2018Πρόσωπα

Σοκ σε συγγενείς, φίλους και στην παράταξη της Ν.Δ. προκάλεσε η είδηση του θανάτου του ιστορικού στελέχους του κόμματος Κυριάκου Γριβέα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Το τραγικό συμβάν συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στον παρακαμπτήριο δρόμο Σπάρτης - Γυθείου.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1944 στο Οίτυλο Λακωνίας και αποφοίτησε από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Είχε διατελέσει διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου του Τζαννή

Τζαννετάκη και κατόπιν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Επί σειρά ετών υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του «Συνδέσμου 1974». Από το 2004 έως το 2009 διετέλεσε πρόεδρος στην Εταιρεία Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων.

Αντιδράσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε «βαθιά συγκλονισμένος» από την απώλεια του Κυριάκου Γριβέα. Τον χαρακτήρισε «αφανή στρατιώτη της Ν.Δ., από εκείνους που δεν επεδίωξαν αξιώματα ή δόξα, αλλά με τη δουλειά και τη φλόγα τους κράτησαν την παράταξή μας όρθια σε δύσκολους καιρούς».
Σε ανακοίνωσή της, εξάλλου, η ΟΝΝΕΔ ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «χρέος μας είναι να τιμούμε καθημερινά και έμπρακτα τη μνήμη του και το παράδειγμα που μας άφησε ως ανεκτίμητη παρακαταθήκη, ένα παράδειγμα που αποτέλεσε συνδετικό κρίκο και σημείο αναφοράς ανάμεσα στις γενιές των οννεδιτών». Η εξόδιος ακολουθία του Κυριάκου Γριβέα θα τελεστεί αύριο, στις 5 μ.μ., από τον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Γουδή, ενώ η ταφή του θα γίνει την Τετάρτη στο Οίτυλο Λακωνίας, στις 2 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τελευταίο, Τρίτη, Κυριάκο Γριβέα,teleftaio, triti, kyriako grivea