Και αεροπορική επίδειξη στη μνήμη Μπαλταδώρου

Και αεροπορική επίδειξη στη μνήμη Μπαλταδώρου11.05.2018Πρόσωπα

Στο κέντρο της Αθήνας περπάτησαν χθες το πρωί ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα.

Μάλιστα, το πριγκιπικό ζεύγος πηγαίνοντας στον Ναό της Παναγίας Καπνικαρέας, στην Ερμού, αγόρασε κουλούρι από πλανόδιο πωλητή και συνομίλησε με αρκετούς πολίτες.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Κάρολος και η Καμίλα

απόλαυσαν τον καφέ τους στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, προκαλώντας έκπληξη στους παρευρισκομένους επειδή ήπιαν φρέντο καπουτσίνο χωρίς... καλαμάκι.



Λίγο μετά τις 12.30 ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου κατέφθασε στο λιμάνι του Πειραιά συνοδευόμενος από τη Βρετανίδα πρέσβειρα στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ. Εκεί τον υποδέχτηκαν στο πολεμικό πλοίο «HMS Echo», ενώ αργότερα επιβιβάστηκε στην ακταιωρό «HMC Valiant» και απέπλευσε με προορισμό το Φάληρο. Εκεί έτυχε θερμής υποδοχής από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένο, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευ. Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ν. Τσούνη.



Ο πρίγκιπας Κάρολος επισκέφτηκε την τριήρη «Ολυμπιάς» και ακολούθως ξεναγήθηκε στο πλωτό ναυτικό μουσείο θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ». Κατά την επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου στο Αλσος Ναυτικής Παράδοσης έγινε αεροπορική επίδειξη με διέλευση ενός αεροσκάφους Μ-2000-5, το οποίο ακολουθούσαν εννέα αεροσκάφη BAE HAWK του ακροβατικού σμήνους των RED ARROWS της RAF. Η επίδειξη έγινε στη μνήμη του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.



Τέλος, στο Ηράκλειο Κρήτης θα μεταβούν σήμερα ο Κάρολος και η Καμίλα. Το μεσημέρι θα πάνε στην Κνωσό και στη συνέχεια ο πρίγκιπας θα επισκεφθεί τη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή, ενώ η Καμίλα θα μεταβεί στο Οινοποιείο Λυραράκη.
Το ζεύγος θα μιλήσει με μετανάστες στις Ανω Αρχάνες Ηρακλείου, ενώ πριν από την αναχώρησή τους θα παραστούν σε παραδοσιακή γιορτή στην πλατεία των Αρχανών.

Keywords
Τυχαία Θέματα