Την «καρατόμηση» Τσιάρα θέλει (!) η Μάρκου

Την «καρατόμηση» Τσιάρα θέλει (!) η Μάρκου11.05.2018Πρόσωπα

Αλλος προέβη σε μέγα ατόπημα, άλλον σκέφτονται να τιμωρήσουν!

Ρόλο (πολιτικής)... Σαλώμης ζήλεψε η νεοσύλλεκτη στη Νέα Δημοκρατία Κατερίνα Μάρκου. Η βουλευτής, που πέρασε από ΔΗΜ.ΑΡ., Ποτάμι, φλέρταρε με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και κατέληξε στη Ν.Δ., θεώρησε ότι θίχτηκε από την «επίθεση» που της εξαπέλυσε χθες ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Κώστας Τσιάρας, με αφορμή

την ψήφο της υπέρ της αναδοχής παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια, και φαίνεται πως έπεισε την ηγεσία του κόμματος να τον «αποκεφαλίσει»!

Εάν αυτή η πληροφορία που μετέφεραν στη «δημοκρατία» άνθρωποι που γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στην Πειραιώς επιβεβαιωθεί, τότε πραγματικά θα έχουν έρθει τα πάνω στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αυτό γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία της Ν.Δ., αντί να τιμωρηθεί η εισηγήτρια, που άλλα έλεγε και άλλα ψήφισε, θα τιμωρηθεί ο γραμματέας του κόμματος, που την επίπληξε, γιατί με την ψήφο της εξέθεσε την παράταξη.

Αλλες πληροφορίες από την Πειραιώς έφερναν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι συνολικά δυσαρεστημένος από την παρουσία του κόμματος στη Βουλή και ότι όσα συνέβησαν στην προχθεσινή συζήτηση ήταν απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Η αρχική εισήγηση ήταν να «αποκεφαλιστεί» άμεσα ο κ. Τσιάρας, αλλά στο τέλος επικράτησε η άποψη να περιμένουν, ώστε να μη γυρίσει το θέμα μπούμερανγκ, αρχίσει νέος κύκλος εσωστρέφειας και μεταφερθεί το πρόβλημα από τον ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Δ.

Πάντως οι μουρμούρες στη Ν.Δ. με αφορμή την τοποθέτηση της κυρίας Μάρκου είναι πολλές, καθώς θεωρούν ότι είναι απαράδεκτη η εικόνα της εισηγήτριας του κόμματος να επιχειρεί να πείσει κάποιους βουλευτές επιχειρηματολογώντας να ψηφίσουν «όχι» και η ίδια λίγη ώρα αργότερα να ψηφίζει «ναι»!

Δυσφορία

Η στάση της βουλευτού προκάλεσε έντονη δυσφορία τόσο στους βουλευτές όσο και στην ηγεσία του κόμματος. Ο διάλογος δε που καταγράφηκε και δημοσιοποιήθηκε από το protothema, στην αίθουσα της Ολομέλειας είναι ενδεικτικός. Συγκεκριμένα, βουλευτής του κόμματος ρώτησε τον γραμματέα της Κ.Ο. Κώστα Τσιάρα αν οι διαφοροποιήσεις θα περιοριστούν στις κυρίες Ντόρα Μπακογιάννη, Ολγα Κεφαλογιάννη και Νίκη Κεραμέως, οι οποίες είχαν άλλωστε ενημερώσει για τη θετική ψήφο τους.

«Ναι, θα έχουμε τρεις διαφοροποιήσεις» φέρεται ότι απάντησε ο κ. Τσιάρας, για να αντιδράσει η κυρία Μάρκου και να πει: «Τέσσερις θα είναι οι διαφοροποιήσεις. Θα καταψηφίσω και εγώ». «Σε ενημερώνω ότι ο πρόεδρος θα καταψηφίσει. Είσαι εισηγήτρια» της εξήγησε ο κ. Τσιάρας, αλλά η κυρία Μάρκου ήταν ανένδοτη. «Εσείς με βάλατε εισηγήτρια και θα ψηφίσω κατά συνείδηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα