Η τελευταία ειδοποίηση της ΑΑΔΕ για το Airbnb

Η τελευταία ειδοποίηση της ΑΑΔΕ για το Airbnb22.02.2019Οικονομία

Εως τις 28 Φεβρουαρίου η εγγραφή στο Μητρώο

Με ενημερωτικό σημείωμα (e-mail) που απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προς διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιων μισθώσεων, τους υπενθυμίζει πως στις 28 Φεβρουαρίου 2019 τελειώνει η προθεσμία οριστικοποίησης των στοιχείων καταχώρισης στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής, μεταξύ των οποίων τα Airbnb. Εάν δεν προβούν σε οριστικοποίηση, τα δεδομένα που έχουν καταχωρίσει ήδη στο

Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής θα θεωρηθούν οριστικά. Μάλιστα, εάν δεν προσδιορίσουν το ποσοστό διανομής του εισοδήματος στο 100% (δηλαδή όπου υπάρχει συνιδιοκτησία ακινήτου), το ποσοστό που υπολείπεται θα φορολογηθεί στο όνομά τους!

Η επιστολή της ΑΑΔΕ έχει ως εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι στις 28/02/2019 λήγει η προθεσμία οριστικοποίησης των στοιχείων που έχετε καταχωρίσει στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής».

Επιμερισμός

«Η διαδικασία της οριστικοποίησης έχει ως σκοπό τον επιμερισμό του φορολογητέου εισοδήματος που αποκτήθηκε από το σύνολο των Βραχυχρόνιων Δηλώσεων Διαμονής, φορολογικού έτους 2018, στους δικαιούχους εισοδήματος.
Μέχρι την οριστικοποίηση των στοιχείων έχετε τη δυνατότητα να διορθώσετε/τροποποιήσετε τα δεδομένα που έχετε καταχωρίσει στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής (όπως δικαιούχοι εισοδήματος, ποσοστά δικαιούχων εισοδήματος κ.λπ.).

Στην περίπτωση αγνώστων ιδιοκτητών ακολουθήστε τη διαδικασία όπως αυτή περιγράφεται στην Ερώτηση / Απάντηση 30 του κειμένου “Συχνές Ερωτήσεις / απαντήσεις για βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων μέσω ψηφιακών πλατφορμών”. Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι εάν δεν προβείτε σε οριστικοποίηση, τα δεδομένα που έχουν καταχωριστεί στο Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής θα θεωρηθούν οριστικά. Ειδικότερα, εάν δεν προσδιορίσετε το ποσοστό διανομής του εισοδήματος στο 100%, το ποσοστό που υπολείπεται θα φορολογηθεί στο όνομά σας».

Keywords
Τυχαία Θέματα