Ελεήστε τον φτωχό και τον τίμιο

Ελεήστε τον φτωχό και τον τίμιο26.11.2018Παρασκήνιο

ΜΕΓΑ ΘΡΑΣΟΣ! Ο κύριος «Μαζί τα φάγαμε» λέει τώρα ότι... πεινάει

Κλαίγεται ο Πάγκαλος με τα 43 (!) ακίνητα και την αστυνομική φρουρά, επειδή δεν έχει λεφτά, ενώ ο Γιάννος δηλώνει... πεντακάθαρος και απειλεί τους πάντες

Η Θέση μας: Τριτοκοσμικό σκουπιδαριό

Διαβάστε επίσης:

►Τεράστια γκάφα και σε χάρτη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας►Τα «μυστήρια» γκάλοπ, οι γκάφες και τα λάθη►Ο Πρετεντέρης έχει ξεμείνει στο... Mega►Κίνδυνος θάνατος οι
αφίσες στους δρόμους

Μέγα θράσος Πάγκαλου, που δηλώνει ότι ζει μόνο με 370 ευρώ τον μήνα!

Σε ακόμη μία πρόκληση κατά της χειμαζόμενης από τα Μνημόνια και τη λιτότητα κοινωνίας προέβη ο κήρυκας του «τα φάγαμε όλοι μαζί». Ο Θόδωρος Πάγκαλος με θράσος περιέγραψε το... δράμα που περνάει γιατί, όπως υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», πρέπει να ζει με 370 ευρώ, ενώ του έχει γίνει και κατάσχεση της σύνταξής του από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Να βγω, να πάω πού; Και πώς να βγω; Με τι χρήματα; Από τη μία, κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα από ακροδεξιά και ακροαριστερά υποκείμενα. Από την άλλη, η βουλευτική σύνταξη ανέρχεται στο ποσό των 370 ευρώ» ανέφερε γεμάτος... απόγνωση ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου. Και πρόσθεσε στο ίδιο δακρύβρεχτο μοτίβο: «Εδώ και πέντε χρόνια μού έχουν κατασχέσει τη σύνταξη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τους έχω τηλεφωνήσει πολλές φορές και ούτε μία δεν μου έχουν απαντήσει με σαφή τρόπο. Μη με ρωτάτε πώς ζω. Βρίσκομαι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Θέλω να τους δω κρεμασμένους στην πλατεία Συντάγματος. Θα προσφύγω στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, θα τους κάνω δίκες και θα το γλεντήσουμε όλοι μαζί μετά τις εκλογές».

Αν θέλει κανείς, πιστεύει όσα ισχυρίζεται ο Θ. Πάγκαλος. Ομως, αξίζει να θυμηθούμε ότι, όταν προσπαθούσε να ενοχοποιήσει την κοινωνία με το «μαζί τα φάγαμε», για να επιβάλει πολιτικές που οδηγούν εκατομμύρια συνταξιούχους να ζουν ακόμη και με λιγότερα από 370 ευρώ τον μήνα, ο Θόδωρος Πάγκαλος στο «πόθεν έσχες» του 2009 παρουσίαζε έσοδα 111.948 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση και λοιπά εισοδήματα 44.915 ευρώ, ενώ την προηγούμενη χρονιά το άθροισμα άγγιζε τα 640.000 ευρώ. Στο «πόθεν έσχες» του 2012, που ήταν και η τελευταία κοινοβουλευτική θητεία του, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είχε συνολικό εισόδημα 141.706,75 ευρώ, ενώ ήταν κάτοχος και 43 ακινήτων, έχοντας εισπράξει (μόνο το 2009) 448.916 ευρώ από πωλήσεις τεσσάρων διαμερισμάτων.

Πότε πρόλαβε ο κ. Πάγκαλος και τα έφαγε όλα αυτά, για να λέει ότι ζει σήμερα κάτω από τα όρια της φτώχειας; Αξίζει να σημειωθεί ότι χρεώνει το Δημόσιο, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθεί να παρέχει φρουρά για την προστασία του ακόμη και σήμερα.

Γιάννος: Απειλεί με δικαστήρια για τις μίζες στην υπόθεση του C4I

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απειλεί και πάλι ο προφυλακισθείς για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου, με αφορμή τον σάλο που έχει ξεσπάσει μετά την κατάθεση μάρτυρα, ο οποίος φέρεται ότι τον βάζει ευθέως στο κάδρο της υπόθεσης του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4I.

Μέσα από τη φυλακή ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός εξαπολύει διπλή επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης αλλά και του μάρτυρα, ο οποίος φέρεται ότι κατέθεσε στοιχεία για μίζες, εμπλέκοντάς τον σε παθητική δωροδοκία. «Ο παροξυσμός χυδαίας λασπολογίας που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. με την εφαρμογή του “δόγματος Πολάκη” κορυφώνεται» αναφέρει ο Γιάννος Παπαντωνίου, τονίζοντας: «Ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει»!

Μάλιστα, στρέφεται και κατά του συγκεκριμένου μάρτυρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολιτικό στέλεχος και πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου, καθώς «δεν εισέφερε κανένα στοιχείο στην υπόθεση, αφού δεν υπήρξαν παράνομες πληρωμές». «Ο μάρτυρας προσήλθε “αυτοβούλως” γιατί “ξαφνικά” θυμήθηκε μετά από 15 χρόνια ότι υπήρχαν φήμες διακίνησης παράνομων πληρωμών επί κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει ο πρώην υπουργός, κατηγορώντας τον για... θράσος «να εμπλέκει και το όνομά του». Προαναγγέλλει δε προσφυγή στα δικαστήρια «για να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψή του».

Η επίμαχη δικογραφία, που αφορά την ανάθεση του C4I στην αμερικανική κοινοπραξία SAIC τo 2013, βρίσκεται ήδη στη Βουλή μετά την αμελλητί διαβίβασή της από τον ανακριτή, ο οποίος «σκόνταψε» σε πολιτικό πρόσωπο. Η δικογραφία θα ανακοινωθεί στην Ολομέλεια σήμερα το απόγευμα και ακολούθως θα δοθεί στα κόμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα