Γιος διάσημης αστρολόγου στο κύκλωμα της κοκαΐνης

Γιος διάσημης αστρολόγου στο κύκλωμα της κοκαΐνης16.11.2018Αστυνομικά

Τι ισχυρίζεται ο γιος της αστρολόγου για τα ναρκωτικά από το Εκουαδόρ - Οι επαφές με τα καρτέλ και την αλβανική μαφία

Οχι κοκαΐνη αλλά... κακάο υποστηρίζει ότι ήθελε να βγάλει στο εμπόριο ο 42χρονος γιος διάσημης αστρολόγου, που συνελήφθη για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης 382 κιλών κοκαΐνης που

εντοπίστηκαν μέσα σε ιστιοφόρο στο Εκουαδόρ μετά τη σύλληψη έξι υπηκόων της χώρας!

Σε βάρος του 42χρονου Α.Λ., του 63χρονου μπον βιβέρ και εμπόρου αυτοκίνητων Β.Σ. και του 41χρονου Αλβανού Η.Π. ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών, και χθες οδηγήθηκαν ενώπιον της τρίτης ειδικής ανακρίτριας από την οποία πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ναρκωτικών, και οι τρεις εντάχθηκαν «σε εγκληματική οργάνωση, ιεραρχικώς δομημένη, πολυμελή, με διακριτούς ρόλους των μελών της και με διαρκή δράση σε διεθνές επίπεδο» με σκοπό τη «διά θαλάσσης μεταφορά προς περαιτέρω διακίνηση στην Αυστραλία σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης». Μάλιστα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο έμπορος αυτοκίνητων και ο 41χρονος Αλβανός διεύθυναν το εντός συνόρων σκέλος της εγκληματικής ομάδας, ενώ ο γιος της αστρολόγου και ιδιοκτήτης καφετέριας στον Πειραιά ήταν επιφορτισμένος «με τον έλεγχο και τη διεκπεραίωση των λεπτομερειών και διαδικασιών της επίμαχης μεταφοράς (έλεγχος καταλληλότητας σκάφους και ανεύρεση πλοηγών)». Ωστόσο, ο ίδιος στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο κύκλωμα και υποστήριξε ότι πήγε στο Εκουαδόρ στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχε με τον έμπορο αυτοκινήτων για τη μεταφορά κακάου!



Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα είχε βρει την «πηγή» από την οποία θα προμηθευόταν την κοκαΐνη αντί 2.000 δολαρίων το κιλό, μέσω του αδελφού του 41χρονου Αλβανού που ταξίδευε συχνά στο Εκουαδόρ και ερχόταν σε επαφή με τα ντόπια καρτέλ. Και αυτός συνελήφθη χθες στη χώρα της Λατινικής Αμερικής και φέρεται ότι ενεργούσε ουσιαστικά για λογαριασμό της αλβανικής μαφίας και κατ' επέκταση για τους τρεις συλληφθέντες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αλλεπάλληλα ταξίδια στο Εκουαδόρ είχαν κάνει και οι δύο Ελληνες, προκειμένου να ελέγξουν επί τόπου την ποιότητα του προϊόντος. Για τον λόγο αυτόν οι πλάκες της κοκαΐνης έφεραν τέσσερις διαφορετικές σφραγίδες, που σημαίνει ότι είχαν επιλεγεί από τέσσερα διαφορετικά καρτέλ.

Εμπλοκή του δολοφονημένου Μακρή;

Σκοτεινό σημείο στην υπόθεση μεταφοράς 382 κιλών κοκαΐνης στην Αυστραλία, στην οποία εμπλέκεται ο γιος πασίγνωστης αστρολόγου, αποτελεί η ταυτότητα των τελικών παραληπτών του ναρκωτικού που θα μεταφερόταν με ιστιοφόρο από το Εκουαδόρ στη μακρινή ήπειρο. Ο 42χρονος, ο 63χρονος και ο 41χρονος Αλβανός φέρεται από τη Δίωξη Ναρκωτικών ότι οργάνωσαν την αγορά και τη μεταφορά, και τις χρηματοδότησαν με 1.500.000 ευρώ. Από την πώληση της καλής ποιότητας κοκαΐνης στη χονδρική αγορά προσδοκούσαν να αποκομίσουν το ποσό των 11.000.000 δολαρίων, καθώς η τιμή πώλησης του ναρκωτικού είναι ιδιαιτέρως υψηλή στην Αυστραλία. Η αποκάλυψη για τον τελικό προορισμό της κόκας στρέφει τις έρευνες των αστυνομικών και προς την κατεύθυνση της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή, καθώς ο ομογενής επιχειρηματίας είχε ανοιχτές υποθέσεις για ναρκωτικά στην Αυστραλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα