Και επεισόδιο με όπλο (;) στην πορεία της ΑΔΕΔΥ

Και επεισόδιο με όπλο (;) στην πορεία της ΑΔΕΔΥ15.11.2018Ρεπορτάζ

«Ρολά» κατέβασε χθες το Δημόσιο λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν συνδικάτα, συνταξιουχικές οργανώσεις και φοιτητικοί σύλλογοι που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, το οποίο πραγματοποίησε ξεχωριστή διαμαρτυρία στην Ομόνοια. Μάλιστα, μέλος της ομοσπονδίας κατήγγειλε ότι άνδρας της Ασφάλειας τράβηξε όπλο εναντίον συνδικαλιστών οικοδόμων, με τη ΓΑΔΑ,

πάντως, να διαψεύδει το περιστατικό.

Υστερα από προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, οι διαδηλωτές της ΑΔΕΔΥ, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, κατευθύνθηκαν μέσα από κεντρικούς δρόμους -οι οποίοι έμειναν για αρκετή ώρα κλειστοί- μπροστά από τη Βουλή. Ανάμεσα στα αιτήματα περιλαμβάνονται οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, η κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Την ίδια στιγμή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην οποία συμμετείχαν και συνδικαλιστές οικοδόμοι, υπήρξε καταγγελία ότι άνδρας της Ασφάλειας τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης, παρότι είχαν ενημερώσει από την αρχή για την ιδιότητά τους.

Από την πλευρά της, η ΓΑΔΑ αρνείται ότι συνέβη το περιστατικό. Οπως υποστηρίζουν, ομάδα ατόμων έριξε τους τσίγκους σε οικοδομή στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ομήρου και εισήλθε στο εσωτερικό της. Το περιστατικό είδαν τυχαία αστυνομικοί που βρίσκονταν κοντά και κάλεσαν την Αμεση Δράση. Οταν έφτασαν εκεί άντρες της Ασφάλειας, επικράτησε ένταση για λίγη ώρα, μέχρι να αποσαφηνιστούν η ιδιότητα και ο σκοπός αυτών των ατόμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΔΕΔΥ,adedy