Εύβοια: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους τρεις αγνοουμένους του κυκλώνα

Εύβοια: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους τρεις αγνοουμένους του κυκλώνα03.10.2018Ρεπορτάζ

Οσο περνούν οι μέρες εξασθενούν οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι τρεις αγνοούμενοι, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν το περασμένο Σάββατο ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο κυκλώνας «Ζορμπάς».

Παρά τις εκτεταμένες έρευνες, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σημείο ζωής από τον 74χρονο κτηνοτρόφο και το ηλικιωμένο ζευγάρι.

Χθες, με το πρώτο φως της ημέρας, άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 74χρονου στο όρος Οθρυς

(με τη συμμετοχή 25 ανδρών της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, επτά αστυνομικών και εθελοντών), χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο κτηνοτρόφος είχε πάει, μαζί με τον βοηθό του, να μαζέψουν τα ζώα τους από τη θέση Μέγας Λάκκος σε δασική περιοχή του Αλμυρού, προκειμένου να τα προστατεύσουν από την κακοκαιρία. Στα ορεινά όμως της Βρύναινας υπήρχε ομίχλη και κάποια στιγμή οι δύο άνδρες χωρίστηκαν. Από εκείνη τη στιγμή ο 74χρονος αγνοείται, ενώ ο βοηθός του επέστρεψε μόνος στο χωριό.

Το «παρών» στις έρευνες δίνει και ο γιος του αγνοούμενου κτηνοτρόφου, αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Αλμυρού, Κώστας Νικοβιώτης, ο οποίος τόνισε πως τελευταία επικοινωνία του πατέρα του με τον βοηθό του ήταν γύρω στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου.

Ακαρπες παραμένουν και οι προσπάθειες εντοπισμού του ηλικιωμένου ζευγαριού από το Μαντούδι Εύβοιας. Το ανδρόγυνο διέσχιζε με το αυτοκίνητό του τον δρόμο προς το Μετόχι, αλλά τους παρέσυρε ο ορμητικός χείμαρρος που βρέθηκε μπροστά τους. Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, το ζευγάρι πήγαινε να σώσει από την κακοκαιρία τη μητέρα τού ενός, που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα