Ετήσια στρατιωτική παρέλαση στην Ουάσινγκτον θέλει ο Ντόναλντ Τραμπ

Ετήσια στρατιωτική παρέλαση στην Ουάσινγκτον θέλει ο Ντόναλντ Τραμπ08.02.2018Πρόσωπα

Τη διεξαγωγή κάθε χρόνο μιας μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στην Ουάσινγκτον επιθυμεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπως επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος!

«Ο πρόεδρος Τραμπ είναι απόλυτα αλληλέγγυος προς τους στρατιωτικούς που διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για να εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας.

Ζήτησε από το υπουργείο Αμυνας να μελετήσει τη διοργάνωση μιας τελετής, στη διάρκεια της οποίας όλοι οι Αμερικανοί θα μπορούν

να εκφράσουν την αναγνώρισή τους στις ένοπλες δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που δημοσίευσε η «Washington Post».

Η ιδέα της διοργάνωσης μεγάλης παρέλασης στις ΗΠΑ δεν αποτελεί κάτι καινούργιο για τον Τραμπ, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αναφερθεί στην ιδέα να γίνεται μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Ουάσινγκτον την 4η Ιουλίου -ημέρα εθνικής εορτής για τις ΗΠΑ- ήδη πριν εκλεγεί, ενώ είχε δηλώσει «ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος» από τη στρατιωτική παρέλαση που παρακολούθησε τη 14η Ιουλίου στη Γαλλία, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα.

Οι επικριτές του, πάντως, έσπευσαν χθες να εξαπολύσουν εναντίον του βέλη, λέγοντας πως η συμπεριφορά του προέδρου μοιάζει με εκείνες ηγετών αυταρχικών καθεστώτων. «Τι παράλογη κατασπατάληση χρήματος! Ο Τραμπ συμπεριφέρεται περισσότερο σαν δικτάτορας, παρά σαν πρόεδρος» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός των Δημοκρατικών Τζιμ Μακ Γκόβερν.

Keywords
Τυχαία Θέματα