Μητσοτάκης: Πάμε για μια «συμφωνία αλήθειας» με τους επιχειρηματίες

Μητσοτάκης: Πάμε για μια «συμφωνία αλήθειας» με τους επιχειρηματίες08.02.2018ΝΔ

Δύο «κλειδιά» παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να «ξεκλειδώσουν» οι αναπτυξιακές προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων και να στηριχθεί η υγιής επιχειρηματικότητα.

Μια νέα «φορολογική πολιτική η οποία θα μειώσει το βάρος των επιχειρήσεων» και ένα «νέο κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο θα θέσει τον ρυθμιστικό ρόλο του κράτους σε μια διαφορετική βάση από αυτήν που είχε τεθεί μέχρι σήμερα».

Στην

τοποθέτησή του, στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης του 2ου Διαγωνισμού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Growth Awards), ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε την επιχειρηματική κοινότητα να συνάψει μια «καθαρή συμφωνία αλήθειας» με τη Ν.Δ., με βάση την οποία το κόμμα του, ως κυβέρνηση, θα μειώσει τους φόρους, θα διευκολύνει το επιχειρηματικό περιβάλλον και θα ενθαρρύνει τις τράπεζες να προσφέρουν περισσότερη ρευστότητα στις επιχειρήσεις και αυτό το οποίο θα ζητήσει είναι φορολογική συμμόρφωση, προσοχή των εργαζομένων, φροντίδα στο περιβάλλον και περισσότερη εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο που θα φέρει η Νέα Δημοκρατία είναι ήδη έτοιμο. Σε αυτό, υπάρχουν ρυθμίσεις για υπεραποσβέσεις για επενδύσεις σε πάγια, ενώ μελετάται να γίνει η Ελλάδα τόπος μόνιμης φορολογικής κατοικίας για κατοίκους του εξωτερικού, «οι οποίοι θα θελήσουν να επενδύσουν, να αποκτήσουν ακίνητη περιουσία στην πατρίδα μας».

Η Ν.Δ., είπε κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης, επεξεργάζεται επίσης «μια τολμηρή, συνολική πρόταση για το ασφαλιστικό σύστημα», την οποία θα παρουσιάσει σύντομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα