Επίδειξη μόδας για άτομα με αναπηρίες

Επίδειξη μόδας για άτομα με αναπηρίες26.04.2018Ρεπορτάζ

Ακόμη ένα λιθαράκι στον κοινωνικό αγώνα για την αναγνώριση και την αποστιγματοποίηση των ατόμων με αναπηρία ευελπιστεί να βάλει ο Σύλλογος «Δεν υπάρχουν άνθρωποι με Ειδικές Ανάγκες, Μόνο Ανθρωποι».

Ετσι, στις 14 Μαΐου ο σύλλογος θα διοργανώσει μια πρωτότυπη επίδειξη μόδας με δωρεάν είσοδο στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Αργυρούπολης, όπου άτομα όλων των ηλικιών με κινητικά προβλήματα, και όχι μόνο, θα ανέβουν στην πασαρέλα φορώντας ρούχα

Ελλήνων σχεδιαστών και θα στείλουν μήνυμα δύναμης και αντοχής.

Οπως λέει στη «δημοκρατία» η εμπνεύστρια της διοργάνωσης και πρόεδρος του συλλόγου Σύλβια Αντώναρου, σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η αποβολή του στίγματος της αναπηρίας. Ούσα άλλωστε και η ίδια για κάποιο χρονικό διάστημα ΑμεΑ, γνωρίζει πολύ καλά τις κοινωνικές επιπτώσεις μια τέτοιας κατάστασης.
«Στην επίδειξη θα παρευρεθούν όλοι οι παραολυμπιονίκες και σκοπός μας είναι να δείξουμε ότι η αναπηρία φέρνει μετάλλια και συγκίνηση. Δεν πρόκειται για κάτι που σε κάνει να μην εντάσσεσαι στο κοινωνικό σύνολο. Ενταξη στην καθημερινότητα και αποδοχή ζητάμε, τίποτα παραπάνω».

Η κυρία Αντώναρου έχει αφιερώσει τη ζωή της στον εθελοντισμό και πρόσφατα βραβεύτηκε για το έργο της από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος.

Κέλλυ Φαναριώτη

Keywords
Τυχαία Θέματα