Ομολογία-σοκ της 22χρονης βρεφοκτόνου

Ομολογία-σοκ της 22χρονης βρεφοκτόνου26.04.2018Ρεπορτάζ

«Φοβόμουν τι θα έλεγαν... Γέννησα στην μπανιέρα, έκοψα τον ομφάλιο λώρο και πέταξα το μωρό από την μπαλκονόπορτα»

Σ οκ έχει προκαλέσει η υπόθεση με την 22χρονη φοιτήτρια, η οποία γέννησε το μωρό της στην μπανιέρα του σπιτιού της στη Νέα Σμύρνη και στη συνέχεια άνοιξε την μπαλκονόπορτα και το πέταξε από τον δεύτερο όροφο στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας, αφήνοντάς το να πεθάνει μόνο και αβοήθητο... Η 22χρονη, η οποία μετά την ομολογία

της μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», αναμένεται να απολογηθεί αύριο έπειτα από προθεσμία που έλαβε από τη 15η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.

Σε βάρος της νεαρής μητέρας ασκήθηκε δίωξη για το αδίκημα της παιδοκτονίας. Σύμφωνα με τον συνήγορο της φοιτήτριας του ΤΕΙ Καλαμάτας Αλέξανδρο Αλεξιάδη, η εντολέας του «έχει καταρρεύσει ψυχολογικά, καθώς όσο περνούν οι ώρες αντιλαμβάνεται την πράξη της». Ο συνήγορος δήλωσε πως η νεαρή «μετανιώνει για ό,τι έκανε» και τόνισε πως «οι ειδικοί αποδίδουν τη συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη. Εμείς, ως νομικοί παραστάτες της, θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, που είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδείξει πως η πράξη της έγινε κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση».

Η 22χρονη, παιδί χωρισμένων γονιών, είχε περάσει στο ΤΕΙ Καλαμάτας. Εκεί, όπως ομολόγησε στους αστυνομικούς, έκανε σχέση με έναν συμφοιτητή της. Ομως, όταν αποκάλυψε στον σύντροφό της ότι ήταν έγκυος, «εκείνος μου πρότεινε να κάνω έκτρωση. Εγώ δεν ήθελα και έτσι με παράτησε. Επέστρεψα στην Αθήνα, στο σπίτι με τη μητέρα μου, αλλά δεν ήθελα να της το πω. Ντρεπόμουν. Φορούσα ριχτά ρούχα για να καλύπτω την εγκυμοσύνη. Οταν προχώρησε η κύηση, αποφάσισα ότι δεν μπορώ να το κρατήσω, αλλά ήταν αργά για έκτρωση». Στη συνέχεια, εξιστόρησε όσα έγιναν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής: «Η μητέρα μου έλειπε από το σπίτι όταν με έπιασαν οι πόνοι. Πήγα στην μπανιέρα και γέννησα. Μόνη μου με ένα ψαλίδι έκοψα τον ομφάλιο λώρο. Φοβόμουν τι θα έλεγαν η μητέρα μου και ο κόσμος. Ηξερα ότι η μητέρα μου θα επιστρέψει. Δεν ήθελα να με δει με το μωρό. Το τύλιξα με ένα σεντόνι και το έβαλα σε μια νάιλον σακούλα. Το πέταξα από την μπαλκονόπορτα. Αμέσως μετά καθάρισα όσο καλύτερα μπορούσα το μπάνιο και πέταξα τον πλακούντα στη λεκάνη».

Πέντε αγγελούδια στον Καιάδα την τελευταία διετία

Η ανατριχιαστική υπόθεση με την 22χρονη που κράτησε κρυφή από όλους την εγκυμοσύνη της και αφού γέννησε, πέταξε το μωρό της στον ακάλυπτο, δυστυχώς δεν είναι η μοναδική τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Μάλιστα, την τελευταία διετία έχουν διαπραχθεί συνολικά πέντε (!) τέτοια περιστατικά.

Συγκεκριμένα, μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο ένα βρέφος βρέθηκε νεκρό μέσα σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή της Πετρούπολης. Παρά το γεγονός ότι η Αστυνομία έχει κάνει εντατικές έρευνες για να διαλευκανθεί η υπόθεση, έως σήμερα δεν έχει εντοπιστεί η μητέρα του μωρού.
Τον Μάρτιο του 2017 είχε εντοπιστεί από υπαλλήλους νεκρό μωρό στο εργοστάσιο διαλογής και ανακύκλωσης απορριμμάτων της Λάρισας.

Επίσης, τον Αύγουστο προς Σεπτέμβριο του 2016 η Κατερίνη είχε συγκλονιστεί από δύο απανωτά τέτοια περιστατικά και μάλιστα με διαφορά μόλις λίγων ημερών. Πρώτο είχε εντοπιστεί ένα νεκρό νεογνό που η Αλβανίδα μητέρα του είχε γεννήσει μέσα στο διαμέρισμά της και το είχε πετάξει στον φωταγωγό. Η υπόθεση τελικά εξιχνιάστηκε από τις αστυνομικές Αρχές και η γυναίκα συνελήφθη.

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά εντοπίστηκε και πάλι νεκρό βρέφος από υπαλλήλους, στο εργοστάσιο διαλογής - ανακύκλωσης απορριμμάτων της Κατερίνης.

Keywords
Αναζητήσεις
αλβανιδα η φοιτήτρια που πέταξε το παιδί της
Τυχαία Θέματα