ΔΕΗ: Πολλά ερωτήματα για τις απουσίες από Ν.Δ.

ΔΕΗ: Πολλά ερωτήματα για τις απουσίες από Ν.Δ.26.04.2018Παρασκήνιο

Πέρασε το νομοσχέδιο για πώληση λιγνιτικών μονάδων. Το κατέκρινε ο Κυριάκος, αλλά δεν το καταψήφισε!

Με 151 ψήφους πέρασε τελικά το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, με τη στάση όμως της Ν.Δ. και του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη να προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Ο κ. Μητσοτάκης, αν και προσήλθε στη Βουλή

για να τοποθετηθεί και εμφανίστηκε μάλιστα λάβρος κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, τελικώς δεν έμεινε καν να ψηφίσει, επιλέγοντας να στείλει επιστολική ψήφο που -ως γνωστόν- δεν προσμετράται.

Ανάλογα ερωτήματα προκαλούν οι απουσίες των Νίκου Μιχαλολιάκου, Δημήτρη Κουτσούμπα και Σταύρου Θεοδωράκη, οι οποίοι, αν και τάχθηκαν επίσης κατά, δεν έμειναν να ψηφίσουν.
Από την ονομαστική ψηφοφορία απουσίαζε και πλήθος βουλευτών (25 για την ακρίβεια), κυρίως από τη Ν.Δ., ενώ απουσίαζαν και τέσσερις κυβερνητικοί βουλευτές, οι Δ. Μπαξεβανάκης, Ε. Γεωργοπούλου, Μ. Μπόλαρης και Κ. Ζουράρις. Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τους «ενεργειακούς» νομούς που διατύπωσαν ενστάσεις, όλοι τελικώς... συμμορφώθηκαν και υπερψήφισαν το νομοσχέδιο.

Ο Θεοχάρης

Πάντως, στα αναπάντεχα της ημέρας εντάσσεται σαφώς η υπερψήφιση του νομοσχεδίου από τον Χάρη Θεοχάρη, που με δήλωσή του αναφέρει ότι η ψήφος του έχει διπλό ρόλο. «Ψήφισα “ναι” γιατί θεωρώ ότι και αυτή ακόμα η λύση είναι καλύτερη από μία μη λύση, αλλά και γιατί πιστεύω ότι η υποκρισία “θέλω και δεν το ψηφίζω” ή “δεν θέλω και το ψηφίζω” από κυβέρνηση και αντιπολίτευση πρέπει να σταματήσει», όπως δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής. Η συζήτηση του νομοσχεδίου διεξήχθη εν μέσω σφοδρής σύγκρουσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι έρχεται να εκποιήσει τρεις μονάδες πιεζόμενη από τους δανειστές, χωρίς να έχει κανένα σχέδιο για την ενεργειακή πολιτική. Εκανε δε λόγο για «ψέμα, τυχοδιωκτισμό και λαϊκισμό» από την πλευρά της κυβέρνησης,

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του Νίκου Κουτσούκη, προέδρου ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και γ.γ. της ΓΣΕΕ, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου: «Με όσα ακούστηκαν στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ, αντιλαμβάνεται και ο πιο καλόπιστος ότι στον ναό της δημοκρατίας η πλειονότητα των εκλεγμένων εκπροσώπων των Ελληνων πολιτών λειτούργησε ως μεσίτες = real estate και ντίλερ επιχειρηματικών συμφερόντων. Αξιος ο μισθός τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα