Επιδεικτική αποχώρηση του Βούτση λόγω Πάνου

Επιδεικτική αποχώρηση του Βούτση λόγω Πάνου17.01.2019Πρόσωπα

Το κότερο, ο Κουίκ και το... αλκοτέστ

Τα παραλειπόμενα εντός του Κοινοβουλίου κατά τη διαδικασία της παροχής ή μη ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είχαν το δικό τους ενδιαφέρον και σημασία.

Η αποχώρηση του Νίκου Βούτση από το βήμα του προεδρεύοντος της Βουλής όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. για την ομιλία του ξεχώρισε και προκάλεσε αίσθηση. Προφανώς, ο κ. Βούτσης ήθελε με αυτόν τον τρόπο να δείξει

τη δυσφορία του προς τον Πάνο Καμμένο, που του είχε επιτεθεί λίγες ώρες πριν.

Ο Πάνος Καμμένος μίλησε πρώτη φορά από το 2015 ως πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και μόνο και όχι ως υπουργός.

Αμηχανία

Το γεγονός αυτό προκάλεσε σχετική αμηχανία ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο, οι οποίοι απέφυγαν να διασταυρώσουν τις ματιές τους, αν και όταν ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. απάντησε στη Σοφία Βούλτεψη για το κότερο, λέγοντας ότι δεν θα σε «ξαναπάω βόλτα», ο κ. Τσίπρας ξέσπασε σε γέλια.

Στο σημείο αυτό υπήρξε και ένταση μεταξύ του κ. Καμμένου και βουλευτών της Ν.Δ,. με τον Θ. Καράογλου να υποκύπτει στην απρέπεια, λέγοντας: «Να του κάνετε αλκοτέστ». Στο άκουσμα αυτής της φράσης ο Πάνος Καμμένος ξέσπασε, ενώ ο έμπειρος Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε αμέσως να διαγραφεί η εν λόγω φράση.

Εντύπωση προκάλεσε και η επιδεικτική παρουσία του Τέρενς Κουίκ στα υπουργικά έδρανα, κοντά στον Αλ. Τσίπρα, ενώ μιλούσε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε και ένα «πηγαδάκι» με τον Βασίλη Λεβέντη.

Keywords
Τυχαία Θέματα