Ενισχύονται οι πεζές περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας

Ενισχύονται οι πεζές περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας15.03.2018Αστυνομικά

Με 150 επιπλέον αστυνομικούς ενισχύονται οι ένστολες πεζές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας, τη στιγμή που η παραβατικότητα και το παραεμπόριο χτυπούν κόκκινο.

Αυτό προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας

(ΕΕΑ).

Ο κ. Τόσκας ανέφερε πως οι περιπολίες θα ενταθούν και θα γίνουν μεγαλύτερες. Ταυτόχρονα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην περιοχή της Πατησίων, που υποφέρει ιδιαίτερα από παραβατικές συμπεριφορές, σημειώνοντας πως θα επιδιωχθεί να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με συμμετοχή του ΕΕΑ, του υπουργείου και των πρυτάνεων ώστε να εξεταστούν τα μέτρα που είναι αναγκαίο να ληφθούν.

Για το θέμα αυτό πρωτοβουλία θα αναλάβει εκ μέρους του υπουργείου ο αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο οποίος ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΕΕΑ ότι στην περιοχή αρχίζουν άμεσα περιπολίες για την αποτροπή της παραβατικότητας και την πάταξη του παραεμπορίου.

Εξάλλου, ο Νίκος Τόσκας έκανε γνωστό ότι στο εξής θα δοθεί μεγάλο βάρος στην πάταξη των πηγών του παραεμπορίου. Από την πλευρά της, η αντιπροσωπία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας αναφέρθηκε στην κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και τόνισε: «Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση, με τις καταστροφικές επιδρομές από τους “γνωστούς-αγνώστους” “μπαχαλάκηδες”, οι οποίοι δρουν ατιμώρητα εδώ και δεκαετίες. Δεν αντέχουν τα καταστήματα τις καταστροφές και είναι επείγον να ληφθούν άμεσα μέτρα».

Για τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, όπου ανθεί η παραβατικότητα, η αντιπροσωπία του ΕΕΑ παρουσίασε σχέδιο για αναβάθμιση των περιοχών αυτών, με πεζοδρομήσεις, ελαιοχρωματισμούς, αναπαλαιώσεις κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα