Ελληνας στην ευρωπαϊκή ασφάλεια των τροφίμων

Ελληνας στην ευρωπαϊκή ασφάλεια των τροφίμων29.08.2018Πρόσωπα

Πρόεδρος επιτροπής ο Κ. Κουτσουμανής

Πρόεδρος της Επιτροπής Βιολογικών Κινδύνων της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας των Τροφίμων αναλαμβάνει για πρώτη φορά ένας Ελληνας καθηγητής, και μάλιστα από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον διευθυντή του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων του Tμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ Κώστα Κουτσουμανή (φωτό).

«Ο βασικός μου στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας και της διαφάνειας των επιστημονικών γνωματεύσεων που στέλνονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή» υπογραμμίζει στη «δημοκρατία».

H Επιτροπή Βιολογικών Κινδύνων παρέχει επιστημονικές συμβουλές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη μικροβιολογική ασφάλεια των τροφίμων. Επιστημονικά καλύπτει ευρεία γκάμα θεμάτων, όπως είναι οι μεταδιδόμενες στον άνθρωπο ζωικές ασθένειες, οι μεταδοτικές σπογγώδεις εγκεφαλοπάθειες, η μικροβιολογία τροφίμων, η υγιεινή των τροφίμων και η συναφής διαχείριση αποβλήτων.

Ο κ. Κουτσουμανής ως επιστημονικός υπεύθυνος έχει λάβει χρηματοδοτήσεις άνω των 2.000.000 ευρώ από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μελέτη και τη βελτίωση της μικροβιολογικής ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων. Τα αποτελέσματα της έρευνάς του έχουν δημοσιευτεί σε 80 ερευνητικές εργασίες, σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων.

Ντόνια Κανιτσάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα