Ελεγχοι σε 600.000 ανασφάλιστα ΙΧ

Ελεγχοι σε 600.000 ανασφάλιστα ΙΧ31.01.2018Άρθρα

Οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ θα περάσουν από κόσκινο τα στοιχεία τις επόμενες εβδομάδες

Καταρτίστηκαν οι νέες λίστες και πλέον προχωρούν ταχύτατα οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις

Η Θέση μας: Κοινοβουλευτικοί και δουλοπάροικοι

Διαβάστε επίσης:

►Το «GornaMakedonija» (;) προ κρίνει ο Κοτζιάς για τα Σκόπια►22 χρόνια από τη θυσία των Ιμίων►Επισήμως παρούσα η Εκκλησία►Οι τυχεροί της λόταρίας! Που θα δείτε αν κερδίσατε►Καταγγελίες για στημένους διαγωνισμούς
στο Δημόσιο!►Επεσαν τα πρώτα κεφάλια για τα πειράματα σε ανθρώπους!►«Ανω κάτω» η Ιεραρχία για τη δίκη Φουρλεμάδη►Βρόμικες διαρροές και προβοκάτσιες!►«Λάδι» τα κόμματα για τις ατασθαλείες τους

Νέο σαφάρι για 600.000 ανασφάλιστα οχήματα!

Εξονυχιστικοί οι έλεγχοι ώστε να αποφευχθεί το περσινό φιάσκο. Ερχονται πρόστιμα στους ιδιοκτήτες

Νέα ηλεκτρονική διασταύρωση για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων σχεδιάζει να υλοποιήσει τις επόμενες εβδομάδες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, που είναι έτοιμη να στείλει νέα πρόστιμα-φωτιά στους ιδιοκτήτες.

Μετά το πρώτο «ξεσκαρτάρισμα» διαπιστώθηκε ότι περίπου 600.000 οχήματα ακόμη δεν έχουν ασφαλιστεί, με τους ιδιοκτήτες τους να αδιαφορούν για τα πρόστιμα. Ομως έρχεται νέος γύρος ελέγχων, πιο αυστηρών, και προστίμων.

Οι νέες διασταυρώσεις, ανάμεσα στα στοιχεία της ΑΑΔΕ και της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών γίνονται ώστε να αποφευχθεί το «ναυάγιο» του περασμένου καλοκαιριού! Οταν, δηλαδή, «βαφτίστηκαν» ως ανασφάλιστα ακόμη και Ι.Χ. που είχαν κλαπεί. Το αποτέλεσμα ήταν να καταλογιστούν λανθασμένα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων και στη συνέχεια να τους επιστραφούν τα χρήματα, όταν δηλαδή αναγνωρίστηκε το λάθος.

Τα στοιχεία
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΑΑΔΕ τα ανασφάλιστα οχήματα ανέρχονται σε περίπου 600.000, ενώ το «κυνήγι» τους έχει αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού έως το τέλος του 2017 ήταν ασφαλισμένα 6.000.000 οχήματα έναντι 5.600.000 οχημάτων το 2016, γεγονός που σημαίνει ότι πέρυσι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια στα οχήματα σημείωσαν αύξηση 7,09%.

Τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς είναι ιδιαίτερα προβληματισμένα από το ότι στα τέλη του καλοκαιριού περισσότεροι από 500.000 ιδιοκτήτες οχημάτων έσπευσαν να τα ασφαλίσουν υπό τον φόβο των προστίμων και τώρα τα συμβόλαια αυτά είτε έχουν λήξει είτε λήγουν τις επόμενες ημέρες. Επίσης υπάρχει ο φόβος να τα ασφαλίσουν μόνο για ένα τρίμηνο, ώστε να περάσει η «μπόρα» των προστίμων και να μην τους πιάσει η ηλεκτρονική διασταύρωση, και μετά να μην ανανεώσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Επισημαίνεται ότι τα πρόστιμα που θα καλούνται να πληρώσουν οι παραβάτες ιδιοκτήτες είναι:
• 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά.
• 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κ.εκ.
• 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.εκ. και
• 250 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 1.000 κ.εκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα