Είκοσι προσαγωγές έπειτα από το νέο χτύπημα του Ρουβίκωνα

Είκοσι προσαγωγές έπειτα από το νέο χτύπημα του Ρουβίκωνα07.02.2019Παρασκήνιο

Το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο βρέθηκε στο στόχαστρο του Ρουβίκωνα

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας συνεχίζουν να κάνουν εξωτερική πολιτική και χθες βρέθηκαν στην οδό Κώστα Βάρναλη, στη Νέα Ερυθραία, όπου πραγματοποίησαν κατάληψη στο Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στην Τουρκία.

Από την πρώτη στιγμή αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο, ωστόσο η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, περίπου 30 μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στο κτίριο, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να συμπαρασταθούν στους Κούρδους που πραγματοποιούν απεργία πείνας συμπαραστεκόμενοι στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου: «Κατάληψη στο Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο στην Αθήνα μαζί με Κούρδους αγωνιστές. Αλληλεγγύη στους Κούρδους απεργούς πείνας για την άρση της απομόνωσης του Οτσαλάν». Τα μέλη του Ρουβίκωνα μαζί με τους Κούρδους βγήκαν στο μπαλκόνι του κτιρίου, κρέμασαν πανό και φώναξαν συνθήματα, όπως «Λευτεριά στον Οτσαλάν».

Οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν συνολικά σε 20 προσαγωγές. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 10 μέλη του Ρουβίκωνα αλλά και 10 Κούρδους. Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στο στόχαστρο του Ρουβίκωνα βρέθηκε η ιταλική πρεσβεία στο Κολωνάκι. Τα μέλη της αναρχικής ομάδας έριξαν μπογιές στο προαύλιο και φέιγ βολάν και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα