Η μαύρη γάτα, το «γεια» στους μικροπωλητές και το δείπνο με... μπουζούκι

Η μαύρη γάτα, το «γεια» στους μικροπωλητές και το δείπνο με... μπουζούκι07.02.2019Πρόσωπα

Οταν το πρωθυπουργικό ζεύγος -κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας- έφτασε στον εμβληματικό Ναό της Αγια-Σοφιάς, το περίμεναν δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία αλλά και μια... γοητευτική ξεναγός, που τράβηξε τα βλέμματα

Την παράσταση όμως έμελλε να κλέψει μια γάτα. Συγκεκριμένα, μια μαύρη γάτα που έκοβε βόλτες μέσα στο μνημείο σύμβολο της Ορθοδοξίας. Οταν ο Αλέξης Τσίπρας

την είδε, δεν μπόρεσε να κρύψει την έκπληξή του και τα φλας των φωτογράφων άστραψαν, απαθανατίζοντας τα γέλια του πρωθυπουργού, ο οποίος μάλλον δεν είναι... προληπτικός!

Μετά την ξενάγηση στην Αγια-Σοφιά ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε μαζί με τη σύντροφο του στο σκάφος που θα τον μετέφερε στη Χάλκη για να επισκεφθεί τη Θεολογική Σχολή. Παρά τη βροχή σταμάτησε και χαιρέτησε διά χειραψίας τους Τούρκους μικροπωλητές που είχαν στήσει τους πάγκους τους κοντά στο λιμάνι. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας τούς είπε στα ελληνικά «γεια σας» και εκείνοι απαντούσαν στα τουρκικά «Μέρχαμπα» (καλημέρα).

Γεύσεις και από... Ελλάδα είχε στο μεταξύ το δείπνο που παρέθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν στον Αλέξη Τσίπρα και στην ελληνική αποστολή στην Αγκυρα. Συνοδεία μπουζουκιού (οργανοπαίκτης ο Γιώργος Μαρινάκης) οι δύο ηγέτες απόλαυσαν μελιτζανοσαλάτα, αγκινάρες λαδερές και λαχανοντολμάδες μαζί με φρυγανισμένο ψωμί για πρώτο πιάτο, μαντί με βούτυρο, γιαούρτι και καρύδια, καθώς και σος ντομάτας με βασιλικό.

Επίσης, πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ ροδιού και καρύδια και για κυρίως πιάτο αρνάκι καρέ γεμιστό, με συνοδευτικά αντάνα κεμπάπ, αρνάκι, μοσχάρι, λαχματζούν. Τέλος, για επιδόρπιο γεύτηκαν ποικιλία τουρκικών γλυκών με κυδώνι και μπακλαβά με φιστίκι. Η Μπέττυ Μπαζιάνα έκλεψε τις εντυπώσεις με το σκούρο πράσινο φόρεμά της, ενώ η Εμινέ Ερντογάν επέλεξε και πάλι μαύρο ένδυμα, το οποίο συνόδεψε με μια μπεζ χρυσή μαντίλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα