Τέσσερα χρόνια χωρίς δικαίωση για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Τέσσερα χρόνια χωρίς δικαίωση για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη07.02.2019Ρεπορτάζ

Αρχίζει την Παρασκευή η δίκη των εννέα Κρητικών

Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την ημέρα που ο 20χρονος φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε, με τις Αρχές να ξεκινούν έναν μαραθώνιο ερευνών για τον εντοπισμό του. Σχεδόν έναν μήνα αργότερα η αυλαία της υπόθεσης έπεσε, καθώς ένα ζευγάρι εντόπισε το άψυχο κορμί του σε ένα χωράφι που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από τη σχολή του και τη λίμνη Παμβώτιδα.

Το σημείο αυτό, όπου υπάρχουν ακόμη οι φωτογραφίες

του άλλοτε γελαστού παιδιού, γέμισε χθες με λουλούδια και κεριά από συγγενείς και φίλους που πήγαν στο σημείο για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Την Παρασκευή η οικογένεια του αδικοχαμένου σπουδαστή θα μεταβεί στα Ιωάννινα προκειμένου να παρευρεθή στη δικαστική αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για τη δίκη των εννέα Κρητικών, οι οποίοι θα καθίσουν στο εδώλιο με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά μόνας κατ' εξακολούθηση.

Οπως έχει ήδη γίνει γνωστό, στο κατηγορητήριο καταγράφονται 23 περιστατικά κακοποίησης του νεαρού σπουδαστή τόσο εντός της σχολής όπου φοιτούσε όσο και εκτός αυτής. Ανάμεσά τους συγκαταλέγεται και το συμβάν κατά το οποίο έκλεισαν τον 20χρονο σε ντουλάπα, υποχρεώνοντάς τον να τραγουδά κάθε φορά που έριχναν κέρμα, σαν να ήταν τζουκμπόξ. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει και δικογραφία ποινικής δίωξης που ασκήθηκε για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως εις βάρος άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη.

Keywords
Τυχαία Θέματα