Χτυπούσε και άφηνε νηστικά τα παιδιά του!

Χτυπούσε και άφηνε νηστικά τα παιδιά του!02.03.2018Αστυνομικά

Ψυχικά διαταραγμένος πατέρας στον Αγιο Δημήτριο τα υποχρέωνε να διαλογίζονται και τα έβαζε χωρίς λόγο να σκάβουν σε χωράφι

Μια απίστευτη ιστορία ενδοοικογενειακής κακοποίησης, ανάλογη μ' εκείνες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε ταινίες-θρίλερ, εξελισσόταν για περισσότερα από έξι χρόνια στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Η συγκλονιστική αυτή υπόθεση, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα protothema.gr,

αφορά τον κατ' εξακολούθηση ξυλοδαρμό πέντε παιδιών από τον πατέρα τους. Ειδικότερα, ο ψυχικά διαταραγμένος άνδρας ανάγκαζε τα παιδιά του να μένουν νηστικά και να διαλογίζονται, διαφορετικά θα έπρεπε να υπομείνουν έναν άγριο ξυλοδαρμό!

Τα βασανιστήρια, όμως, για την οικογένεια δεν φαίνεται ότι σταματούσαν εδώ, καθώς ο πατέρας απαγόρευε στα παιδιά να έχουν οποιαδήποτε επαφή με συμμαθητές και φίλους τους, τα υποχρέωνε να πίνουν νερό και να πλένονται από ένα πηγάδι που βρισκόταν απέναντι από το σπίτι τους, ενώ πολλές φορές, σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, έβαζε τους μεγάλους γιους του να σκάβουν χωρίς προφανή λόγο. Μάλιστα, προτού μετακομίσουν σε σπίτι στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, ζούσαν όλοι μαζί σ' ένα τροχόσπιτο, τοποθετημένο μέσα σε χωράφι ιδιοκτησίας του.

Ανάλογη ήταν η συμπεριφορά του και απέναντι στη σύζυγό του, την οποία ξυλοκοπούσε και δεν της επέτρεπε καν να εργαστεί. Μάλιστα, όπως λένε άνθρωποι που γνώριζαν την οικογένεια, της απαγόρευσε κατηγορηματικά να δουλέψει, όταν ο Δήμος Αγίου Δημητρίου προθυμοποιήθηκε να την τοποθετήσει με σύμβαση στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, βλέποντας τον γολγοθά που βίωνε η οικογένεια αλλά και τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε, προσπαθούσαν όσο μπορούσαν να βοηθήσουν τα παιδιά και τη γυναίκα κρυφά, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί από τον άνδρα.

Με μαχαίρι

Τα μαρτύρια σταμάτησαν όταν οι δύο μεγαλύτεροι γιοι της οικογένειας, ηλικίας 14 και 17 ετών, αποφάσισαν δώσουν τέλος στη βία που τους ασκούσε ο ίδιος ο πατέρας τους, λέγοντάς του ότι θα τον κλείσουν φυλακή αν συνεχίσει να τους συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο. Αυτή η στάση των παιδιών τον εξόργισε, με αποτέλεσμα να πάρει ένα μαχαίρι και να απειλήσει ότι θα τους σκοτώσει όλους και πως εν συνεχεία θα δώσει τέλος στη ζωή του. Τα παιδιά, στη θέα του μαχαιριού, πήδηξαν έντρομα από το παράθυρο για να σωθούν και πήγαν στη διευθύντρια του σχολείου τους, στην οποία και εξιστόρησαν όλα όσα συνέβαιναν. Εκείνη, με τη σειρά της, ειδοποίησε την κοινωνική υπηρεσία του δήμου και κατόπιν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας, που διέταξε τη σύλληψη του πατέρα και την προστασία των ανήλικων παιδιών. Πλέον, ο άνδρας νοσηλεύεται στην Ψυχιατρική Κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου και τα παιδιά φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Αφαντη, ωστόσο, παραμένει η μητέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα