Δημοσκοπικό ναδίρ «βλέπει» ο Μεγάλος Συνασπισμός της Μέρκελ

Δημοσκοπικό ναδίρ «βλέπει» ο Μεγάλος Συνασπισμός της Μέρκελ10.09.2018Ειδήσεις

Νέο ιστορικό χαμηλό καταγράφει η δημοτικότητα του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία, καθώς τα άλλοτε μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, CDU/CSU και SPD, συγκεντρώνουν μόλις και μετά βίας ποσοστό 46%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid, που δημοσίευσε χθες η κυριακάτικη «Bild».

Αναλυτικότερα, οι Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές

έχασαν μια ποσοστιαία μονάδα μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, πέφτοντας στο 29% (από 32,9% που είχε συγκεντρώσει στις περσινές ομοσπονδιακές εκλογές), την ίδια ώρα που οι Σοσιαλδημοκράτες έχαναν δύο μονάδες, υποχωρώντας στο 17%.

Το καυτό πολιτικά καλοκαίρι, με το ζήτημα της μετανάστευσης να βρίσκεται στο επίκεντρο των ενδοκυβερνητικών συγκρούσεων, που έγιναν ακόμη πιο έντονες μετά τα βίαια επεισόδια στο Κέμνιτζ, αφήνει βαθιά λαβωμένο τον κυβερνητικό συνασπισμό (τον αποκαλούμενο «Μεγάλο Συνασπισμό»), έναντι της Εναλλακτικής για τη Γερμανία και των Πρασίνων, που παρέμειναν σταθεροί στο 14% και στο 15% αντίστοιχα.

Ανέλπιστα, μεγάλος κερδισμένος της πτώσης του Μεγάλου Συνασπισμού υπήρξε η Αριστερά, που είδε τα ποσοστά της να διαμορφώνονται σε διψήφια νούμερα, στο 10%, αλλά και τα λοιπά κόμματα, που ενισχύθηκαν κατά δύο μονάδες, στο 6%. Την ίδια ώρα, αναζωπυρώνονταν στη Γερμανία οι φόβοι για επανάληψη των γεγονότων στο Κέμνιτζ, έπειτα από τη σύλληψη δύο Αφγανών ως υπόπτων για τη δολοφονία ενός 22χρονου Γερμανού στο Κέτεν της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα