Διεθνές βραβείο Αρχιτεκτονικής για μίνιμαλ παλάτι στην Κρήτη!

Διεθνές βραβείο Αρχιτεκτονικής για μίνιμαλ παλάτι στην Κρήτη!27.04.2018Ρεπορτάζ

Eνα σπίτι που βρίσκεται στην Κρήτη και μοιάζει σαν να βγήκε από ιλουστρασιόν σελίδες περιοδικού γοήτευσε την κριτική επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνισμού A' Design Awards & Competition.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό δημιούργημα της αρχιτεκτόνισσας

Aννας Γαρεφαλάκη, με καταγωγή από το Ηράκλειο, που κέρδισε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία Αρχιτεκτονική, Κτίριο και Σχεδιασμός Δόμησης! Αν μάλιστα σε αυτό προστεθεί και το γεγονός ότι οι συμμετοχές ξεπερνούσαν τις 16.000 απ' όλον τον κόσμο, μπορεί εύκολα κανείς να αναλογιστεί το μέγεθος της επιτυχίας.

Το οίκημα που «μαγνητίζει» τα βλέμματα των Κρητικών -και όχι μόνο- ανήκει σε γνωστό κάτοικο της περιοχής και για την κατασκευή του χρειάστηκαν σχεδόν δύο χρόνια. Αν και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η «επιτομή του μινιμαλισμού», είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, με το λευκό χρώμα να έχει κυρίαρχο ρόλο και να το κάνει ακόμη πιο επιβλητικό, ενώ η θέα στο Κρητικό Πέλαγος κόβει την ανάσα.

Οπως αναφέρει σε σημείωσή της η αρχιτέκτονας, επιδίωξη του σχεδιασμού ήταν η οργάνωση των χώρων του κτιρίου μέσα από την επαφή με τη φύση, αλλά και η αξιοποίηση του τοπικού κλίματος.

Παράλληλα, εκτός από την εντυπωσιακή εξωτερική όψη, το οίκημα έχει χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, χάρη στην ενσωμάτωση βιοκλιματικών στοιχείων, όπως το αίθριο, τα σκίαστρα, η χρήση θερμομόνωσης και άλλων δομικών υλικών. Η κυρία Γαρεφαλάκη, ούσα ενθουσιασμένη με τη διεθνή αυτή διάκριση, μοιράστηκε τη χαρά της με τους διαδικτυακούς φίλους της στη σελίδα της στο facebook και, όπως είναι φυσικό, δέχτηκε δεκάδες μηνύματα θαυμασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα