Βόρεια και Νότια Κορέα θα «δώσουν» σήμερα τα χέρια!

Βόρεια και Νότια Κορέα θα «δώσουν» σήμερα τα χέρια!27.04.2018Ειδήσεις

Θα βρεθούν στη γραμμή«σύνορο» των δύο χωρών. Ο Κιμ παίρνει μαζί του την προσωπική τουαλέτα του

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η ιστορική Διακορεατική Σύνοδος Κορυφής ανάμεσα στον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν και τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου, οι δύο επικεφαλής θα βρεθούν σε μια περιοχή ιδιαίτερης σημειολογίας, στη στρατιωτική οροθετική γραμμή που χωρίζει την Κορεατική Χερσόνησο. Εκεί θα υποδεχθεί

συμβολικά ο Μουν τον επισκέπτη του, ενώ, όταν ο ισχυρός άνδρας της Βόρειας Κορέας περάσει τη γραμμή που αποτελεί το σύνορο ανάμεσα στις δύο χώρες, θα γίνει ο πρώτος Βορειοκορεάτης ηγέτης που πατά νοτιοκορεατικό έδαφος εδώ και 65 χρόνια.

Ο Κιμ αναμένεται να γίνει δεκτός με τιμές και στρατιωτικά αγήματα, ενώ οι επίσημες συνομιλίες των δύο θα ξεκινήσουν στις 10.30 τοπική ώρα (04.30 ώρα Ελλάδας) στο Σπίτι της Ειρήνης, ένα κτίσμα φτιαγμένο από μπετόν και γυαλί στο νότιο τμήμα του χωριού Πανμουντζόμ, χωριού-συμβόλου του εθνικού διχασμού αλλά και της ειρήνης, καθώς εκεί υπεγράφη η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός το 1953.

Πέραν αυτών, οι δύο αντιπροσωπίες θα γευματίσουν ξεχωριστά, ενώ ο επικεφαλής του κράτους της Βόρειας Κορέας θα φέρει μαζί του -εκτός από υψηλόβαθμους αξιωματούχους του καθεστώτος του-, την αδελφή του, Κιμ Γιο Τζονγκ, και ίσως τη γυναίκα του, Ρι Σολ Γιου, αλλά και την... προσωπική τουαλέτα του (!), καθώς «οι σωματικές εκκρίσεις του ηγέτη περιέχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του»!

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν πριν από τη σύνοδο κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, με σκοπό να κλείσει η συμφωνία για την αποπυρηνικοποίηση της Πιονγιάνγκ. Για τη διεξαγωγή της συνάντησης με τον Βορειοκορεάτη ο Τραμπ είπε χθες ότι υπάρχουν τρεις ή τέσσερις πιθανές ημερομηνίες, προκειμένου αυτή να υλοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα