Δεν πείθει το παραμύθι Δουζίνα, Καραγιαννίδη για το μοίρασμα (!) του Αιγαίου

Δεν πείθει το παραμύθι Δουζίνα, Καραγιαννίδη για το μοίρασμα (!) του Αιγαίου06.03.2019Πρόσωπα

Με φθηνές και γελοίες δικαιολογίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης και Κώστας Δουζίνας επιχείρησαν να ανασκευάσουν...

....μετά την κατακραυγή και την αποδοκιμασία τους για το γεγονός ότι όχι μόνο δεν αντέδρασαν στην ιταμή πρόκληση του Τούρκου βουλευτή Αχμέτ Γιλντίζ, που είπε μέσα στη Βουλή ότι οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

θα έχουν «συνέπειες», αλλά υποστήριξαν, μάλιστα, ότι πρέπει να λυθούν τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας με «έντιμο συμβιβασμό, όπως έγινε και με τη Βόρεια Μακεδονία».

Αντί να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για την ανεπάρκειά τους να υπερασπιστούν τα εθνικά συμφέροντα έναντι της τουρκικής πρόκλησης, τόλμησαν να υποστηρίξουν ότι τα λεγόμενά τους απλώς διαστρεβλώθηκαν. Και φταίνε, ως συνήθως, οι δημοσιογράφοι γι’ αυτό, που θέλησαν να τους παρουσιάσουν ως «προδότες».

Δικαιολογίες

Τι είπαν οι κ. Καραγιαννίδης και Δουζίνας για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα; Ο μεν πρώτος πως η φράση του να κάνουμε «έντιμο συμβιβασμό, όπως κάναμε και με τη Βόρεια Μακεδονία» είναι μέρος μιας μακράς ομιλίας του στην αρμόδια και επίμαχη επιτροπή του ΝΑΤΟ, η οποία «κόπηκε για να βγάλει την είδηση». Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για ώρα, εξηγούσε ότι ναι μεν είπε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε συμβιβασμό και σε μια συμφωνία όπως με τη «Βόρεια Μακεδονία», όμως εννοούσε ότι εφόσον η Τουρκία αμφισβητεί το Δίκαιο της Θάλασσας, τότε δεν μπορούν να προχωρήσουν και οι συζητήσεις.

Ακολούθησε ο Κώστας Δουζίνας για να δικαιολογήσει με το δικό του παραμύθι το πολιτικό και εθνικό ολίσθημά του. Οπως υποστήριξε, η ενημέρωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ένα διαφορετικό μέρος της ομιλίας και ουδέποτε έγινε η παραμικρή σύνδεση των δύο, ενώ πρόσθεσε πως «όταν ο Τούρκος βουλευτής αναφέρθηκε στα θέματα εξόρυξης και εκμετάλλευσης φυσικού αερίου, παρουσίασα πλήρως την άποψη της ελληνικής κυβέρνησης».

Και οι δύο κρύφτηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της επιτροπής, για να δώσουν το δικαίωμα στους Τούρκους να συνεχίσουν να προκαλούν, όπως έκανε χθες ο υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ δηλώνοντας: «Η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα».

Keywords
Τυχαία Θέματα