Χωρίς όριο ηλικίας οι συμβολαιογράφοι στο Δημόσιο

Χωρίς όριο ηλικίας οι συμβολαιογράφοι στο Δημόσιο16.11.2018Ρεπορτάζ

Το ΣτΕ δικαίωσε 43χρονη που είχε κάνει προσφυγή

«Φρένο» στις διακρίσεις λόγω ηλικιακού ορίου έβαλε το Γ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, δικαιώνοντας 43χρονη συμβολαιογράφο της οποίας τον διορισμό δεν υπέγραψε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2016 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου προκήρυξε διαγωνισμό για την πλήρωση κενών θέσεων συμβολαιογράφων

και όρισε το 42ο έτος της ηλικίας ως ανώτατο όριο συμμετοχής στον διαγωνισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2830/2000.

Ομως, η 43χρονη υποψήφια συμβολαιογράφος, που αρχικά κόπηκε από τριμελή οργανωτική επιτροπή του Εφετείου Αθηνών λόγω υπέρβασης του ανώτατου ορίου ηλικίας εισόδου στον κλάδο των συμβολαιογράφων, προσέφυγε στο ΣτΕ, το οποίο με προσωρινή διαταγή άναψε το πράσινο φως για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό.

Η γυναίκα πέτυχε και κατετάγη στη 280ή θέση, αλλά ο διορισμός της στο Ειρηνοδικείο Χανίων δεν υπεγράφη από τον γενικό γραμματέα. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε, ωστόσο, ότι η θέσπιση ηλικιακού ορίου είναι αντίθετη στην ευρωπαϊκή αλλά και την ελληνική νομοθεσία, δικαιώνοντας εν τέλει την υποψήφια.

Keywords
Τυχαία Θέματα