«Στενές σχέσεις με Ακη για το νέο αφεντικό της ΕΡΤ»

«Στενές σχέσεις με Ακη για το νέο αφεντικό της ΕΡΤ»16.11.2018Πρόσωπα

Τις στενού τύπου επαφές του νέου διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Γιάννη Δρόσου με τον Aκη Τσοχατσόπουλο θύμισε η Ν.Δ., μέσω της Oλγας Κεφαλογιάννη, καταγγέλλοντας ότι η τοποθέτησή του σε αυτή τη θέση αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τη στενή σχέση του ΣΥΡΙΖΑ «με το πιο βαθύ, καθεστωτικό σύστημα του παρελθόντος»

Το νέο «αφεντικό» της δημόσιας τηλεόρασης, μιλώντας

στη Βουλή, τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης και του πλουραλισμού, και κατά της λογοκρισίας. «Είμαι υπέρ της αξιολόγησης ξεκάθαρα και ντεκλαρέ» είπε επί λέξει, ενώ έστειλε μήνυμα στους συνδικαλιστές της ΕΡΤ, λέγοντας πως «η εμμονή σε διακριτούς ρόλους και ιδίως έναντι σε δικούς μας φίλους και όχι άλλους απελευθερώνει περισσότερο», φράση που ερμηνεύθηκε ως μήνυμα στον Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

Τον διορισμό του κ. Δρόσου ενέκρινε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που ψήφισε επίσης υπέρ της τοποθέτησης του γνωστού μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου στη θέση μέλους του διοικητικού συμβουλίου, αλλά και του δημοσιογράφου Λευτέρη Αρβανίτη, επίσης σε θέση μέλους του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.

Ο τελευταίος, μάλιστα, δέχτηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης επειδή δούλευε στο παρελθόν στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη «Στο Κόκκινο». Τον δημοσιογράφο υποστήριξαν με θέρμη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και ο ίδιος έκανε σαν να μη συμβαίνει τίποτα, καθώς, όπως είπε, η δουλειά σε ένα κομματικό μέσο δεν διαφέρει από εκείνη σε ένα μη κομματικό. Υπεραμύνθηκε μάλιστα της ανεξαρτησίας και του πλουραλισμού που επικρατεί, όπως είπε, στο κομματικό ραδιόφωνο, αναφέροντας πως σε αυτόν έχουν εργαστεί στο παρελθόν και μη κομματικοί, όπως ο Παύλος Τσίμας αλλά και ο... Ηλίας Μαμαλάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα