Χειροπέδες στον μυστηριώδη ιδιοκτήτη της ΜΚΟ ERCI

Χειροπέδες στον μυστηριώδη ιδιοκτήτη της ΜΚΟ ERCI 20.09.2018Πρόσωπα

Η οργάνωση είχε στήσει φάμπρικα και έφερνε παράνομους μετανάστες στη χώρα. Βαριές κατηγορίες για κακουργήματα

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται από χθες ο ιδιοκτήτης της ΜΚΟ ERCI, ο οποίος κατηγορείται, μαζί με 30 μέλη της οργάνωσης, για εμπλοκή σε οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο, που δρούσε τουλάχιστον από τα τέλη του 2015 στη Μυτιλήνη, με στόχο τη διευκόλυνση παράνομης εισόδου μεταναστών στην

Ελλάδα. Ο επιχειρηματίας εμφανίστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης και συνελήφθη, καθώς ενεργοποιήθηκε το ένταλμα που εκκρεμούσε εις βάρος του. Στη συνέχεια πέρασε το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Οπως είχε αποκαλύψει με πρωτοσέλιδό της η «δημοκρατία» στις 30 Αυγούστου («Στη φάκα τα τσιράκια του Σόρος»), τα ίχνη των υποστηρικτών της ΜΚΟ ERCI οδηγούν στον αμφιλεγόμενο δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από πολλά... επικίνδυνα σχέδια σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τα οποία φυσικά εξυπηρετούν τα οικονομικά συμφέροντά του.
Υπενθυμίζεται ότι για τον σκοτεινό ρόλο της συγκεκριμένης ΜΚΟ είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, ζητώντας να μάθει αν ευσταθούν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, ο ιδιοκτήτης της ΜΚΟ είναι και ιδιοκτήτης της εταιρίας ένοπλων μισθοφόρων Aspida, που συνοδεύουν πλοία στη Σομαλία, στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Ινδικό Ωκεανό και αλλού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κύκλωμα δρούσε πίσω από τη βιτρίνα της ΜΚΟ ERCI, η οποία είχε αναπτύξει δήθεν ανθρωπιστική δράση. Οι εμπλεκόμενοι, κατά το κατηγορητήριο, συμμετείχαν σε κλειστές - κρυπτογραφημένες ομάδες κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας και λάμβαναν πληροφορίες και στοιχεία εμπιστευτικού χαρακτήρα για τις προερχόμενες από την Τουρκία προσφυγικές ροές, χωρίς να ενημερώνουν τις Αρχές.

Ανάλογες πληροφορίες συνέλεγαν μέσω παράνομης παρακολούθησης των επικοινωνιών ελληνικών και ξένων Αρχών (Λιμενικό Σώμα - Frontex κ.λπ.). Απώτερος σκοπός της οργάνωσης ήταν, κατά το κατηγορητήριο, «η αποκόμιση κέρδους από τη λειτουργία της ως ΜΚΟ, παρά τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα της, είτε με την αποδοχή δωρεών υλικών αντικειμένων είτε με επιχορηγήσεις ή με την κατάθεση χρηματικών ποσών από ιδιώτες ή συλλογικούς φορείς σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό και σε ιστότοπο δωρεών (donations)».

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης προσήλθε σήμερα, με τον δικηγόρο του, ο καταζητούμενος ιδιοκτήτης της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ERCI, ο οποίος κατηγορείται -μαζί με άλλα 30 στελέχη της οργάνωσης- για βαριές κακουργηματικές πράξεις, σχετιζόμενες με διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα