Από το χέρι «κολλητού» σκοτώθηκε ο 18χρονος

Από το χέρι «κολλητού» σκοτώθηκε ο 18χρονος07.12.2018Αστυνομικά

Συγκλονίζει το έγκλημα μεταξύ νεαρών Αλβανών στην Καβάλα! Ομολόγησε ο 17χρονος δράστης

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της Καβάλας παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την εν ψυχρώ δολοφονία 18χρονου Αλβανού από τον 17χρονο φίλο του. Οι δυο τους, μάλιστα, διασκέδαζαν παρέα λίγο πριν ο πρώτος πέσει νεκρός σε πιλοτή οικοδομής πίσω από τη Δημοτική Αγορά Καβάλας, αργά το βράδυ της Τρίτης. Η κηδεία του άτυχου 18χρονου που έπεσε νεκρός από τη σφαίρα του καλού φίλου

του θα γίνει σήμερα Παρασκευή.

Το θύμα είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Καβάλα. Γνωριζόταν με τον δράστη και έκαναν παρέα τα τελευταία πέντε χρόνια. Λίγη ώρα πριν από το μοιραίο περιστατικό, οι δυο φίλοι είχαν επισκεφτεί καφετέρια της Καβάλας.

Περίπου στις 10 το βράδυ της Τρίτης, ο 18χρονος βρέθηκε νεκρός με διαμπερές τραύμα από πυροβόλο όπλο, από τον λαιμό στην αριστερή ωμοπλάτη, και γύρω του υπήρχαν κάλυκες. Είχε πάνω του μεγάλο χρηματικό ποσό και την ταυτότητά του. Αστυνομικοί της Καβάλας σε συνεργασία με συναδέλφους τους από τη Θεσσαλονίκη εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, με τις έρευνες να προσανατολίζονται στο φιλικό και το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος.

«Tον πυροβόλησα κατά λάθος» φέρεται ότι είπε στις διωκτικές Αρχές ο δράστης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι λογομάχησε με τον 18χρονο, ενώ είχαν και οικονομικές διαφορές, και στην προσπάθειά του να τον εκφοβίσει το όπλο εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Ο 17χρονος, όπως ομολόγησε, όταν αντιλήφθηκε τι είχε κάνει κατελήφθη από πανικό και εγκατέλειψε τον φίλο του. Κατά την ανάκριση ισχυρίστηκε πολλές φορές πως δεν ήθελε να τον σκοτώσει.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Εκεί που μας χρωστούσαν

Φαίνεται ότι στην Αλβανία έχουν χάσει το μέτρο που οφείλουν να έχουν σε χώρες οι οποίες έχουν ανοίξει τις πόρτες στους ομοεθνείς τους. Η Ελλάδα, εάν και είχε λόγους να τους βάζει τρικλοποδιές, εξαιτίας της διαχρονικής συμπεριφοράς απέναντι στην ελληνική μειονότητα, τους στήριξε. Ο αλυτρωτισμός και τα κόμπλεξ δεν είναι ο δρόμος που θα τους βοηθήσει. Οταν φτάνουν στο σημείο να κατηγορούν την Αθήνα για ρατσισμό, γιατί Αλβανός δολοφόνησε Αλβανό, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να επιβεβαιώνουν ότι έχουν ξεφύγει. Καλό θα είναι να συνέλθουν εγκαίρως.

Νίκος Ελευθερόγλου

Keywords
Τυχαία Θέματα