Εσπασαν το μαγαζί του εργοδότη που έδειρε υπάλληλό του

Εσπασαν το μαγαζί του εργοδότη που έδειρε υπάλληλό του07.12.2018Ρεπορτάζ

Σήμερα εκδικάζεται η μήνυση του θύματος, ενώ οι διανομείς θα κάνουν πορεία προς τα δικαστήρια

Γυαλιά καρφιά έκαναν χθες τα ξημερώματα της Πέμπτης άγνωστοι το κατάστημα του εργοδότη που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε πρώην εργαζόμενό του, διανομέα φαγητού στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, επειδή, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του τελευταίου, τον ενημέρωσε πως δεν θα πάει στη δουλειά γιατί ήταν άρρωστος.

Ο 36χρονος

διανομέας, πατέρας ενός παιδιού, που δέχτηκε χτυπήματα στο πρόσωπο, κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην εργοδότη του και η υπόθεση θα συζητηθεί στα δικαστήρια σήμερα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δύο άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλο έσπασαν την τζαμαρία του καταστήματος και, αφού έγραψαν συνθήματα, αποχώρησαν. Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, τα μέλη της οποίας καλούν σήμερα το πρωί σε συγκέντρωση στους Αμπελόκηπους και σε πορεία προς τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης εν όψει της δίκης.

Τον ξυλοδαρμό καταδίκασε απερίφραστα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και έκανε λόγο για εγκληματική ενέργεια. «Το περιστατικό αυτό φέρνει με τον χειρότερο τρόπο στο φως τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να εργάζονται οι διανομείς φαγητού, όπου οι εργοδότες -σε πολλές περιπτώσεις- αρνούνται να τους καταβάλλουν τα νόμιμα, τις υπερωρίες και τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ δεν διστάζουν να δημιουργούν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας προκειμένου να τους εξαναγκάσουν να εργάζονται υπό άκρως αντεργατικές συνθήκες» σχολίασε το ΕΚΘ στην ανακοίνωσή του.

«Τέτοια περιστατικά θα καταπολεμηθούν αποφασιστικά» σχολίασε το υπουργείο Εργασίας και προανήγγειλε τη διενέργεια εντατικότερων ελέγχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα